Hür İşçi Sendikaları Federasyonu ( Hür-İş)  Başkanı Ahmet Çaluda, Dome Hotel ihalesinin bir an önce şeffaf bir şekilde yapılması çağrısında bulundu. 

Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çaluda, Dome Hotel konusunda yazılı açıklama yaptı.

Çaluda şunları kaydetti:

“Dome Hotel, Vakıflar İdaresi’nin bir malıdır. Vakıflar İdaresi ile ilgili bir şaibe olmaması adına Vakıf mallarının uzun vadeli kiraya verilecek mülkleri ihale yolu ile yapılmalıdır. Dome Hotel’in Mayıs 2018’den beri kira mukavele süresi bitmiş olup Dome Hotel işgal edilmektedir. Yapılan mukavelede uzatma kararı olan bir madde bulunmamaktadır. Ülkenin en büyük işçi federasyonu olarak Vakıflar İdaresi’nin bir malı olan Dome Hotel ihalesinin bir an önce şeffaf bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz.”

Çaluda, “ondan alın bize verin” demediklerini ancak Dome Hotel için bir çok kurumun başvuruda bulunduğunu ifade ederek, ihale olması halinde “en iyi teklifi veren ihaleyi kazansın” dediklerini belirtti ve Vakıflar İdaresi’nin kazanmasının toplumun kazanması anlamına geldiğini vurguladı.

Ahmet Çaluda, “Hür-İş olarak Vakıf İdare mallarının korunması ve vakıflar İdaresi’nin gelir kaybına uğramaması adına bir an önce gerekenin yapılmasını istiyoruz sadece...” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim