UBP eski Genel Başkanı,  Eski Başbakan ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün Kıbrıs Genç TV Genel Yayın Yönetmeni Nazar Erişkin’in Bugüne Dair Özel programında önemli açıklamalar yaptı.

Özgürgün, geçmiş dönemde kendisi hakkında sert sözler söylediğini ve kahve bile içmediğini hatırlatarak “Özersay bitmiş durumda bir adam" ifadesini kullandı.

Yalnızca bu konuda da değil, UBP’nin HP ile koalisyon kurması hakkında da sert eleştiriler getiren Özgürgün, kendisinin bu koalisyona karşı olduğunu söyledi.

Hüseyin Özgürgün’ün Bugüne Dair programında yaptığı önemli açıklamalardan bazılar şunlar oldu:

Bu kadar başarılı bir ekonomik tablo karsısında eleştiriler direkt şahsıma ve aileme yönelik başladı. Hükümetin icraatına bir tek eleştiri yapmadılar, tek hedefleri benidim. Çünkü UBP 22 aylık hükûmet döneminde, biz ne tüpe, elektriğe ne de benzine zam yaptık.

Memura emekliye öğretmene sürekli olarak enflasyon üzerinde artış veren bütün piyasanın borçlarını ödeyen  800 milyon artıda olan bır hükûmetin başbakanıydım. Başarılı bir hükümete söyleyecek sözleri yoktu.

UBP seçime gitti ve halkın oylarıyla UBP hükûmeti kazandı, Kudret bey ne demiş ben kahve bile içmem! Bu hem halkın iradesine saygısızlık hem de UBP’ye saygısızlıktır”.

Kudret Özersay bitmiş durumda. HP bugün 9 ise bir seçimde 3-4 vekile düşer...

Kudret bey henüz siyasette genç deneyimsiz tecrübesiz ve yeni bir isim olarak çok yanlış başladı.

UBP Koalisyona neden koltuk değneği olsun erken seçime gidilmeli. Özersay için UBP ile hükümet kurmak nimettir. Bunun halka faydası olmaz.

Hüseyin Özgürün buradadır. Bir yere gittiği yok, UBP’nin milletvekilidir. UBP’nin kuracağı hükûmete de destek verecek olan milletvekilidir.

Kendi ortaklarına bile siyasi oyun oynamıştır. UBP'ye de oynar.

UBP HP ile koalisyon kurmamalı.

UBP tabanı Kudret Özersay'a karşı büyük tepki içerisinde.

Koalisyon kurulsa bile UBP tabanı tepkisinden vazgeçmez.

Hükümet kurulsa bile bu sıkıntılar bitmez.