: Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, Meclis'te görüşülmesi beklenen Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması (Değişiklik) Yasa Tasarısına (Müşavirlik Yasa Tasarısı) olumlu bakmadıklarını, tasarının hukuka aykırı olduğuna dair 8 maddelik Savcılık görüşü olduğunu ifade etti.
Atan yaptığı yazılı açıklamada, yasa tasarısının ivedilikle tekrar komiteye götürülmesi gerektiğini savunarak, eğer bu olmayacaksa Cumhurbaşkanı'nın konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesini istediklerini kaydetti.
Yasanın “ben yaparım ben bilirim mantığı ile hazırlandığını” iddia eden Atan, “Dışarıda 125 tane müşavir otururken, işe gelmeden maaş alıyorken maalesef onlara yaptırım yapılmıyor, ama içerideki müşavirlere sen diyorsun ki aynı maaşın ile eski yerine geri döneceksin. Buradaki sorun maaş değil. Bizim sıkıntımız görev ve statüleridir. Siz neye göre bunu yaptınız madem her şeyi ince eleyip sık dokudunuz da hiç düşündünüz mü hiyerarşik düzeni nasıl darmadağın ettiğinizi. Bunun farkında mısınız?" dedi.

Müşavirliğin kaldırılmasının en başından beri destekçisi olduklarını söyleyen Atan, “Kalkması için de elimizden geleni yapacağız. Ama bu şekilde değil. İnsanları mağdur ve rencide ederek değil. Siz bu dışarıdaki 125 kişi için ne yaptınız ya da ne yapıyorsunuz onları da açıklayın…” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim