Kamuda örgütlü 5 sendikanın üyeleri bugünden itibaren ek mesaiye kalmayacak.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Gümrük Çalışanları Sendikası’nın (Güç-Sen) “Hükümetin ve mali bütçenin daha fazla tasarruf etmesi adına ek mesailere kalmama eylemine bugünden itibaren başlamasına karar verdiği” açıklandı.
Kamu-Sen Genel Sekreteri Özgür Kıdrışlıoğlu, sendikalar adına yaptığı yazılı açıklamada, halka kamu hizmeti vermeye devam edeceklerini, 5 sendikanın üyelerinin normal mesailerine gideceğini sadece ek mesaiye kalmayacaklarını duyurdu.
Kıdrışlıoğlu, “Personel eksikliğine bağlı doğabilecek sorunlardan hükümetin sorumludur” açıklamasında da bulundu.
Özgür Kıdrışlıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun 17 Ağustos’ta açıkladığı ek mesaideki yeni uygulamayla ilgili karara ve Başbakanlıkta bu gündemle yapılan iki toplantıya işaret ederek şunları ekledi:
“Sayın Başbakan, ilk görüşmede ek mesailerle ilgili Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından bayram boyunca çalışma yapılacağı, bayram sonrasında bizlerle tekrar değerlendirme yapılıp 17 Ağustos tarihli yasa gücündeki kararnameyi yeniden düzenleneceği konusunda söz verdi.
Sayın Başbakanın sözü üzerine bayram süresince eylemimiz askıya alındı.
Dün Başbakanlıkta yapılan toplantıda bayram süresince Maliye Bakanlığında bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı öğrenilmiştir. Aynı gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanın ek mesailerle ilgili olan kararnamede herhangi bir değişiklik olmayacağını, uygulamanın aynen devam edeceğini açıklaması üzerine KTAMS, Kamu-Sen, Tıp-İş, Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Güç-Sen yönetim kurulları olarak tekrardan toplantı gerçekleştirildi.
Toplantı sonucunda hükümetin ve mali bütçenin daha fazla tasarruf etmesi adına ek mesailere kalmama eylemine bugünden itibaren başlanmasına karar verildi”
Özgür Kıdrışlıoğlu, “Tekrardan vurgulamak isteriz ki, üyelerimiz normal mesailerine gideceklerdir ve halka kamu hizmetlerini vereceklerdir ancak ek mesai yapmayacaktır. Bu nedenle, personel eksikliğine bağlı doğabilecek sorunlardan hükümetin sorumlu olacağını kamuoyuna duyururuz” dedi.
KAMUDA ÖRGÜTLÜ 5 SENDİKANIN ÜYELERİ BUGÜNDEN İTİBAREN EK MESAİYE KALMAYACAK

YORUM EKLE
1
MDP KIBRIS RUM YÖNETİMİ SÖZCÜSÜNÜN AÇIKLAMALARINI...
2
ÇİNLİ BİLİM ADAMLARI EKSİKLİĞİ OTİZME NEDEN...
3
TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN ANTRAKS (ŞARBON) SALGINIYLA...
4
DOKTORLAR DA EK MESAİ YAPMAYACAK...
5
UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’DEN HÜKÜMETE ÇAĞRI
6
YUNANİSTAN'DA BATI NİL VİRÜSÜ SALGINI
7
ALMANYA, YENİ SİBER GÜVENLİK AJANSI KURDU
8
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÜRKİYE VE KKTC’DE DE...
9
CUMHURBAŞKANI AKINCI, 12. ULUSLARARASI LEFKOŞA HALK...
10
“ÇOK CİDDİ, SIKINTILI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”
SON DAKİKA HABERLERİ
Lefkoşa
EREN ECZANESİ
Tel: 0392 225 24 74
Lefkoşa
GÜLNUR ECZANESİ
Tel: 03922236630
Lefkoşa
NECATİBEY ECZANESİ
Tel: 03922281478
Girne
DEFNE ECZANESİ
Tel: 03928153516
Girne
EMİN ECZANESİ
Tel: 05338701946
Gazimağusa
TANYA SALİMER ECZ
Tel: 03923669988
Gazimağusa
ZEYNEP ECZANESİ
Tel: 03923651847
Güzelyurt
GİLANLI ECZANESİ
Tel: 03927144790
İskele
AVİCENNA ECZANESİ
Tel: 05428550015
Lefke
ŞİFA BILDIR ECZANESİ
Tel: 05338419578
SIRADAKİ HABER