Sağlık Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı ve Kuzey Kıbrıs Thalassaemia Derneği işbirliğinde; Covid-19 sürecinde kan bağışının ciddi şekilde azalması nedeniyle, thalassaemia hastalarının kan ihtiyacını gidermek amacıyla kan bağış kampanyası başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, dün saat 10.00’da başlayan ve bugün de 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak kan bağışı kampanyası, Lefkoşa Türk Belediyesi binası önünde gerçekleştirilecek.

8 Mayıs Dünya Thalassaemia Günü dolayısıyla, ‘Dünya Thalassaemia Gününde kan bağışla, hayat kurtar’ sloganıyla gerçekleştirilecek bağış kampanyası için vatandaşlara destek çağrısında bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı, bu zor dönemde kan bağışının çok önemli olduğunu vurgulayarak, kan bağışı yapabilecek olan herkesi kan vermeye davet etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Kan Hizmetlerinde görevli hemşireler, Kovid-19 salgını dolayısıyla kan stoklarının önemli ölçüde azaldığını ve başta Thalassemia hastaları olmak üzere, kana ihtiyacı olan acil vakalar ve ameliyatlar bulunduğunu dile getirerek, bağışta bulunmak isteyen gönüllülere seslendi.

Hemşireler Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Kan Hizmetlerinde görevli hemşireler, Kovid-19 salgını dolayısıyla kan stoklarının önemli ölçüde azaldığını ve Ramazan çadırı da kurulmadığı için kan verenlerin sayısında ciddi anlamda düşüş yaşandığını vurgulayarak, halka kan bağışı konusunda herhangi bir tereddütleri olmaması gerektiğini dile getirdi.

Hemşireler, kan bağış aracının günlük olarak dezenfekte edildiği bilgisini vererek, her bağışçı sonrası kullanılan materyaller, koltuk ve araç içinin dezenfe