Kanser Hastalarına Yardım Derneği, ‘1-7 Nisan Kanser Haftası Etkinlikleri’ çerçevesinde, Psikoonkoloji Semineri düzenledi.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, seminerde konuşmacı olarak Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enil Afşaroğlu Eren yer aldı.
Sigmund Freud Viyana Üniversitesi’nden Psikoterapi Bilimleri doktora programından mezun olan LAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enil Afşaroğlu Eren, Doktora tezini meme kanserli hastaların Gestalt psikoterapi yaklaşımıyla incelenmesi üzerine yazdı.
Seminer, Hasta, hasta yakınları ve hasta ailelerine yönelik Gönyeli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail; bu faydalı semineri, gönüllü olarak veren LAÜ- Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enil Afşaroğlu Eren’i hem kutladı, hem de duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, kendisine sağlık bereketinde bir hayat diledi.
PSİKOONKOLOJİ SEMİNERİ NEDİR?
Açıklamaya göre, Psikolojik destek ve psikoterapi kanser tedavisinin önemli bir parçası. Ruhsal yapının güçlendirilmesi ve yaşanılanların yeniden anlamlandırılması bedenin olumlu dönüt vermesine neden olabilmekte. Kanserin psikolojik yönünü anlamak, ortaya çıkabilecek semptomları tanımak ve bireyin varoluşuna yeni anlamlar kazandırmasına ilişkin kanser hastalarına, hasta yakınlarına ve tedavi ekibine yönelik bir çalışma.
 

Editör: TE Bilisim