Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası , Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat alanı açılmasına tepki için Şubat 2012’de karne vermeme eylemi yapmasının ardından bin 165 öğretmenin maaşından kesintiye gidilmesi üzerine açtığı davaları kazandığını açıkladı. “Dönemin Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nın hukuk dışı bir karar alarak, öğretmenlere cezai yaptırım uyguladığını” belirten KTOEÖS, 3 yıllık dava süreci sonunda, bu kararın uygulanmasına imza atan zihniyetin hukuk karşısında mahkum olduğunu belirtti.

 

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, “KTOEÖS’ün 2012 yılında yaptığı karne eylemi ile ilgili hukuki olmayan idari kararla hukukun katledilmesi ve sorumluları” konulu basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında sendikanın avukatı Öncel Polili ve KTOEÖS yetkilileri hazır bulundu.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Eylül 2011’de Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat alanı açılmasının ardından sendikalarının yaptığı karne vermeme eylemini anımsatarak, karne eyleminde dönemin Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nın hukuk dışı bir karar alarak, öğretmenlere cezai yaptırım uyguladığını anımsattı.

 

Dönemin bakanı ve sorumlularının halkın sahip olduğu değerleri zarara uğrattığını ifade eden Eylem, kimsenin hukuk dışı karar alma hakkı olmadığını, hukuk dışı kararlarla devleti keyfi zarara uğratmış tüm siyasi ve yöneticilere gerekli cezaların verilmesi gerektiğini vurguladı.

Basın toplantısında söz alan sendika avukatı Öncel Polili de, sürecin zor olduğuna işaret ederek, sendika üyelerini verdikleri mücadele için tebrik etti.

Eylemin ardından öğretmenlerden yapılan yasa dışı kesinti için 3 örnek dava açtıklarını anlatan Polili, bu 3 davada da başarılı olduklarını kaydetti.

 

Konuşmalar ardından KTOEÖS Mali Sekreteri Ozan Elmalı konu hakkındaki basın bildirisini okudu.

Editör: TE Bilisim