“YÜKSEK YAŞAMDA ULAŞIM, ÇALIŞMA, BARINMA”

KEMA, Yüksek Yaşamda Ulaşım, Çalışma, Barınma konulu bir sunum gerçekleştirdi. Şehircilik planlamasının önemine işaret edilen sunumda dünyadan örnekler verildi. Öneriler sunuldu.

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, Yüksek Yaşamda Ulaşım, Çalışma, Barınma konulu sunum yaptı. Sunumda açılış konuşmasını yapan KEMA Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, son yıllarda ülkede sürekli olarak artan nüfus yapısıile birlikte yapılaşmanın da arttığına dikkat çekti. Bununla birlikte ovalar ile orman arazilerinin de azaldığını belirten Davulcu, doğayı korumak adına kat yüksekliğinin gündeme geldiğini söyledi.

 

Açılış konuşmasının ardından KEMA Vakfı üyesi Hasan Erhan’ın hazırladığı sunuma geçildi. Şehircilik planlamasının önemine işaret eden Erhan, dünyadan örnekler vererek çok katlı akıllı otoparklarla çok fazla arazi harcamadan otopark sorunlarının çözümlenebilineceğini söyledi.

 

Yüksek bina konusunda ülkede cepheleşme oluştuğunu kaydeden Erhan, yüksek binalara evet diyenlerin bunların nerede yapılacağı konusunu düşünmediğini, hayır diyenlerin ise ülkenin geleceğini düşünmediğini söyledi.

Yüksek bina yapımını savunduklarını ancak bunun herkesin istediği yere yüksek bina yapılmasına izin verilmesi anlamına gelmediğini vurgulayan Erhan tarım alanlarının, tarihi mekanların, ormanlık arazilerin korunması gerektiğinin altını çizdi. Sunumda yapılması gerekenler konusunda önerilere de yer verildi.

 

 

Editör: TE Bilisim