“GEREKİRSE SAYIŞTAY DA DAHİL OLACAK”

Kıb-tek’teki ek mesai konusu Meclis’te gündem oldu. Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun ek mesailerle ilgili olayın üzerine gideceğini, gerekirse Sayıştay'ın da konuya dahil olacağını belirtti.

 

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki ek mesai konusu gündem oldu. YDP Milletvekili Erhan Arıklı, “Çiftlik haline getirilen Kıb-Tek’in imkanları peşkeş çekiliyor” dedi. Arıklı, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun bu konuda yapacağı soruşturmayı merak ettiğini belirterek, sadece Denetleme Kurulu’nun değil, Sayıştay'ın da buraya girmesi gerektiğini söyledi.

“Kıb-Tek ıslah edilmesi gereken hastalıklı bir kuruma döndü”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Özdil Nami ise, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun ek mesailerle ilgili olayın üzerine gideceğini, gerekirse Sayıştay'ın da konuya dahil olacağını belirterek, “Kurumda vicdanları rahatsız edecek uygulamalar olmayacak” dedi.

NAMİ AÇIKLADI

“KABLOYLA ELEKTRİK TEMİNİNE SICAK BAKIYORUZ”

Kabloyla elektrik konusuna da değinen Özdil Nami, bu konuyu görüşmek üzere Türkiye’deki muhataplarından randevu talep ettiklerini belirtti.

“Kabloyla elektrik teminine sıcak bakıyoruz” diyen Nami, bu alandaki somut soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini, bu olgunluğa henüz ulaşılmadığını ancak çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

Editör: TE Bilisim