Kıbrıs Genç Tv, Salı gecesi Er Meydanı Programındaki yaşanan süreç ile ilgili açıklama yaparak, izlenme rekoru kıran programa büyük ilgi gösteren Kıbrıs Türk halkı ile katılımcılara teşekkür ederken, hedef gösterilme çabalarına da taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Açıklama şöyle:

“Salı gecesi Kıbrıs Genç Tv’de yayınlanan Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu “Er Meydanı Seçim Özel” programına Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin desteklediği Cumhurbaşkanı adayları kriterine bağlı olarak 6 aday davet edilmiş, Ersin Tatar son dakika Ankara ziyaretini mazeret göstererek katılmamış ancak diğer 5 Cumhurbaşkanı adayı programa katılmışlardır.

Kıbrıs Türk Türk Televizyonculuk tarihinin en çok izlenen ve rekor kıran programı olarak belleklerde yerini alan “Er Meydanı” programına halkımızın ve izleyicilerimizin gösterdiği büyük ilgiye gönülden teşekkür ediyoruz. Ayrıca davetimize katılarak demokratik olgunlukla tüm Dünya’ya Kıbrıs Türkü’nün olgunluğunu gösteren 5 Cumhurbaşkanı adayına da teşekkürü bir borç biliriz.

Durum böyle iken; programa son dakika Ankara ziyaretini mazeret göstererek, katılmayan Sayın Tatar, 10 yıldır televizyonumuzda tarafsız ve bağımsız yayıncılığı ile gönüllerde taht kuran program yapımcımız ve sunucumuz Sayın Mustafa Alkan’a dün yaptığı açıklaması ile hiç de hak etmediği söylemlerde bulunmuş, hatta ötekileştirme gayreti içerisine girmiştir.

Kıbrıs Genç Tv Halkın Televizyonu’dur ve doğru, ilkeli yayıncılığın adresidir. Sayın Tatar, hem Kıbrıs Genç Tv’yi hem de defalarca teşekkür ederek takdir ettiği Mustafa Alkan’ı çok iyi tanımaktadır. Kendisinin basın mensuplarını hedef gösterme ve seçimde her şey mübahtır düşüncesine ne Alkan ne de Kıbrıs Genç Tv asla taviz vermeyecektir.

Ayrıca programa davet edilmedikleri gerekçesi ile Kıbrıs Genç Tv’ye demokratik değerleri aşarak mesnetsiz söylemlerde bulunan bazı bağımsız adaylara, Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği cevap kanalımızın ne kadar demokratik ve doğru bir program yaptığının da en belirgin kanıtı olmuştur. Bunu fırsat bilerek kanalımızı ve programcımızı hedef gösterme çabası da boş çıkmıştır.

Bizler aynı inanç ve mesleğimize, vatanımıza, halkımıza olan bağlılığımızla işimizi yapmaya devam edeceğiz. Demokratik kurallar içerisinde yapılan icraatlara ise her zaman saygı duyarak bakacağız. Sırf işimizi yapıyoruz diye hedef gösterilmemiz oyununa taviz vermeyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim