Türk Metal Sendikasının Ankara’da düzenlediği 55. Yıl kutlamasında Akademisyen ve Basın ödülleri töreninde “KIBRIS GENÇ TV”, Emek Ödülüne layık görüldü. Kıbrıs Genç TV’de CNN, Fox ve diğer dünya televizyonları ile birlikte “emek ödülüne layık görüldü. Ödülü Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci aldı.

Türk Metal’in 55. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlendiği “Emek Dostları Ödül Töreni” Anadolu Hotels Downtown Ankara’da yapıldı. Törende, metal emekçilerinin büyük kazanımlarla tamamladığı 2017-2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde sendikanın Türk Metal’e, destek olan akademi çevresinden ve basın camiasından 21 kişiye ödül verildi.

Kıbrıs Genç TV’de CNN, Fox ve diğer dünya televizyonları ile birlikte “emek ödülüne layık görüldü. Ödülü Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci aldı. Törende, Türk Metal Sendikasına katkı sunan akademisyenler ve bazı kişilere de ödülleri takdim edildi.

Törende TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında sendikanın Türk Metal’in faaliyetlerinden bahsederken; “Türk Metal Sendikası, sadece üyelerinin değil sosyal hayatın birçok alanında önemli adımlar atmıştır” dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk Metal'in 55 yıldır üyeleri adına emek mücadelesi verdiğini belirterek, sendikanın 203 bin üyesiyle dev bir çınara dönüştüğünü vurguladı.Bakan sarıeroğlu Türkiye’nin ilerleme sürecinden de söz etti

Ocak ayı sonunda MES ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesini, "yüzyılın sözleşmesi" olarak niteleyen Kavlak, sözleşmeyi hazırlarken yürütülen sürece ilişkin bilgi verdi.

Kavlak, sözleşme sürecinde onlarca eylem yapıldığını, bir kez bile ülkenin güvenlik güçleriyle emekçilerin karşı karşıya getirilmediğine dikkati çekti.

Pevrul Kavlak, sendika ve metal emekçilerine sözleşme sürecinde destek veren akademisyenlere ve basın çalışanlarına teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim