8 Nisan 2023 Cumartesi günü Kıbrıs Rotary, Revisiting Peace – Vision of a Reunited Cyprus 'Barışı Yeniden Ziyaret Etmek! – Yeniden Birleşmiş Kıbrıs Vizyonu' adlı iki toplumlu bir etkinlik olarak ilk siyasi olmayan Barış Panelini ara bölgede yer alan Ledra Palace Otel'de Kıbrıslı iki seçkin akademisyen Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Dr Maria Hajipavlou’nun konuk konuşmacı olarak katılımlarıyla birlikte düzenledi.
Etkinliğe AB Komisyonu, Rotary üyeleri, Basın mensupları, Akademisyenler, Kıbrıs'ın her iki tarafındaki farklı STK'ların üyeleri ve sivil toplumdan yaklaşık 75 kişi katıldı.
Katılımcılardan gelen geri bildirimler övgü dolu olduğundan, etkinlik oldukça başarılı olarak değerlendirildi. Her konuşmacı, kariyerlerinin en az otuz yılını Kıbrıs sorununu her yönüyle ve açılardan araştırarak ve analiz ederek geçirdiklerinden dolayı ve uzmanlık alanları Kıbrıs sorunu olması sebebiyle, konu hakkındaki görüşlerini yirmişer dakikalık bilgilendirici yorumlarıyla birer konuşma yaparak aktardılar.
Katılımcıların çok ilginç sorularının yer aldığı yaklaşık bir saat süren soru-cevap oturumunun ardından, geçmişte bu tür iki toplumlu etkinlikler ve görüşmelere olanak sağlayan tarihi Ledra Palace'ta tüm öğleden sonrayı keyifle geçiren katılımcılar, konuşmacılar ve organizatörlerle daha fazla konuşma fırsatı buldukları kahve ve atıştırmalıklar bölümüyle devam etti.
Forumun vardığı en önemli sonuç, adamızın iki toplumunu, iki taraflı olarak kabul edilen uyumlu bir yaşam ortamı oluşturmaya ve yakınlaştırma çabalarında sivil toplumun çok önemli bir rol oynayabileceğiydi.
Kıbrıs Rotary, dünya çapında 220'den fazla ülkede 1.4 milyon üyesi bulunan Uluslararası Rotary'nin bir parçasıdır (www.Rotary.org). Avrupa, Asya ve Afrika'ya uzanan ve Ermenistan, Bahreyn, Kıbrıs, Gürcistan, Ürdün, Lübnan, Filistin, Sudan ve BAE'den oluşan 2452. Bölge'nin bir parçasıyız. Farklı ülkeler, diller ve kültürler tarafından ayrılmış olsak da Rotary'nin "Kendinden Önce Hizmet" sloganı altında birleşmiş durumdayız.
500'den fazla üyesi olan Kıbrıs Rotary kulüpleri, güçlü çalışma ve kişisel ilişkiler kurarak günlük DEI'yi (Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık) uygulayarak, ortak bir yerel yönetim altında yıllardır birleşik bir Rotary ortamında birlikte çalışıyorlar. (http://rotary-cyprus.org/). Kıbrıs Rotary, 15'i Güneyde ve 4'ü Yeşil Hattın Kuzey’inde buluşan 19 Kulüpten oluşmaktadır.
Rotary olarak biz ne yapıyoruz?
İnsanlık, Rotary'nin son 40 yıldır öncülük ettiği bir girişim olan Çocuk Felcini ortadan kaldırmanın eşiğinde. 1945'te Uluslararası Rotary, BM tüzüğünün hazırlanmasına yönelik danışmanlık yapan STK'lardan biri olarak görev yaptı.
Üyelerimiz, insanlığa karşı ortak bir sorumluluğumuz olduğuna ve dünyamızın daha zorlu insani meselelerinde harekete geçmemize inanıyor. Dünya çapında 46.000'den fazla kulübümüz, 7 Ana Odak Alanımız aracılığıyla aşağıdakileri gerçekleştirmek için birlikte çalışmaktayız:
1. Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü 2. Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi
   
3. Temiz su, sanitasyon ve hijyen sağlamak 4. Anne ve çocuk sağlığı
5. Temel Eğitim ve Okuryazarlık
6. Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma
7. Çevreyi Korumak
Rotary'nin Misyonu
İş dünyası, profesyoneller ve toplum liderleri arasındaki dostluğumuz aracılığıyla topluma hizmet sunar, dürüstlüğü teşvik eder ve dünya anlayışını, iyi niyetini ve barışını geliştiririz.
Rotary'nin Vizyonu
Önce kendi içimizde, sonra yaşadığımız toplumlarda ve nihayetinde tüm dünyada kalıcı değişimi yaratmak üzere bir araya geldiğimiz ve harekete geçtiğimiz bir dünya hedefliyoruz.

İlk Kıbrıslı Türk kadın tenisçi Özel Vassıf son yolculuğuna uğurlandı İlk Kıbrıslı Türk kadın tenisçi Özel Vassıf son yolculuğuna uğurlandı

Editör: TE Bilisim