Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin 2018-2019 Akademik Yılı, Güz Dönemi'nde yürütülen 'Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi' dersi kapsamında; "Kıbrıs Türk Basını'nda Atatürk" adı ile gerçekleştirilen proje hakkında bilgilendirme yapıldı.

GAÜ Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Münevver Kata tarafından yapılan açıklamada; 1919 Yılı'ndan itibaren Anadolu'da sürdürülen Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu'nun, Kıbrıs Türk Halkı tarafından da heyecanla takip edildiğine vurgu yapılarak, özellikle, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu sonrası gerçekleştirilen, Atatürk İlke ve İnkılâpları'nın; İngiliz Sömürge Yönetimi İdaresi'nde bulunan Kıbrıs Türk Toplumu arasında oldukça hızlı bir biçimde benimsenmiştir." gerçeğinden yola çıkarak yapılan araştırmalara, yürütülen projenin katkı sağlayacağı da bildirildi.

Tarama yöntemi ve yerleri hakkında da bilgiler verilen projede; Lefkoşa'da Milli Kütüphane'de,  'Türk Dili Edebiyatı ile birlikte Türkçe Öğretmenliği Bölümleri' öğrencilerinin görev aldığı ve geçmişten- günümüze çeşitli gazetelerin safhalar ile tarandığı, bir çok veriye ulaşıldığı kaydedildi.

Açıklamada; Gerçekleştirilen araştırmanın tamamlanmasının ardından, Lefkoşa'nın tarihi parkuru üzerinde, yine öğrenciler ile birlikte bir inceleme gezisi yapılarak, genel tanıtım yapıldığı bilgisi de yer aldı.