Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere, kültürel gezi ve temasları çerçevesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Zeki Çeler’i ziyaret etti.

Nafiya Horozoğlu başkanlığındaki 12 kişilik heyet, Bakan Çeler’e birliğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Çeler,  İngiltere’de yaşayan ve okuyan gençleri, tek çatı altında toplamak hedefinde olan birliğin kurulması ile Kıbrıs Türk gençlerinin çok güzel bir davranış ortaya koyduklarını vurguladı.

Daha önce bu yönde bazı girişimler yapılsa da,  fazla sonuç alınamadığını kaydeden Çeler, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği’ne destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, “ yeter ki o ışığı görelim” dedi.

1950’li yıllarda adadan göç eden Kıbrıslı Türklerin birlik olmak noktasında, arzulanan sonucu alamadığını ifade eden Çeler, gençlerin kültürlerinden uzak kaldığına dikkat çekti.

Bakan Çeler, Kıbrıslı Türk gençlerin Kıbrıs Türk halkı ve kültürüyle bağlarının kopmaması için, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği’nin bundan sonraki jenerasyonlar adına da köklü bir yapıya dönüşmesi temennisinde bulundu.