Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), statü ve kurum içi görev değişikliklerinin liyakate göre yapıldığını bildirdi.
KIB-TEK’ten yapılan yazılı açıklamada; “bazı yayın organlarında ve sosyal medyada yaratılmak istenen yanlış algı üzerine” açıklama yapma ihtiyacı doğduğu kaydedildi.
Açıklamada, bir önceki hükmet döneminde (UBP-DP Hükümeti) Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) örgütlü Elektrik Kurumu Sendikası’nın (EL-SEN) talebi üzerine personelin uzmanlık alanı ve mezuniyeti göz önüne alınarak, statülerinde düzenlemeye gidilmesinin kararlaştırıldığı ancak alınan karar uygulamaya konulamadan seçim gerçekleştiği ve yeni hükümet oluştuğu dolayısıyla kararın uygulanamadığı ifade edildi.
Yeni hükümetin atadığı KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun, parti veya siyasi görüş ayırt etmeksizin, bahsi geçen personelin uzmanlık alanına ve mezuniyetine göre statülerini ve kurum içi görev yeri değişikliğini, Yönetim Kurulu’nun AH/75/2018 sayı ve 27/04/2018 tarihli kararı ile gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada maksatlı olarak Orcan Saygılı’nın ve Tayfun Efendi’nin adı, haksız statü değişikliği ve/veya görev değişikliği ile anılmaktadır. Halbuki bahsi geçen Yönetim Kurulu kararı ile yapılan düzenlemelerle Orcan Saygılı ve Tayfun Efendi ile birlikte toplam 113 personelin statüsü yeniden düzenlenmiştir. Ayrıca, söz konusu Yönetim Kurulu kararının, şu anki Yönetim Kurulu Başkanımız Yönetim Kurulu’na atanmadan çok önce alınmış bir karar olduğunu ve uygulamayla ilgili kurulmaya çalışılan akrabalık ilişkisinin de gerçeği yansıtmadığını ifade etmek isteriz. Belirtmek isteriz ki diğer 111 personelde olduğu gibi Orcan Saygılı ve Tayfun Efendi ile ilgili de göz önünde bulundurulan tek şey uzmanlıkları ve üniversite diplomalarıydı.
Gerçekleştirilen statü değişikliğinin, sadece 113’de 2’sini göz önünde bulundurarak ve yapılan düzenlemenin tarihini de çarptırarak ‘haksız şekilde yapıldı’ imasında bulunmanın yanlış ve maksatlı olduğunu belirtir bu konudaki takdiri kamuoyuna bırakırız.”

Editör: TE Bilisim