UBP milletvekili Menteş Gündüz Meclis Genel Kurulunda söz aldı. Gündüz, Kıbrıs Türk kıyı emniyeti ve gemi kurtarma şirketinin ülke için önemine değindi.
Gündüz, denizin sadece plajlardan ibaret olmadığını kaydederek, “Can kurtarma operasyonları önemli. Tatbikatların düzenlenmesi de bunun için” dedi.
Gündüz, kıyı emniyetinde istihdam edilen ve eğitimli olan 11 kişinin işten çıkarıldığını söyledi.
Menteş Gündüz, “Kötü yönetimlerin faturası 11 kişiye kesildi. 11 yetenekli denizcinin işine son verildi. Bu sorun çözülmeli” şeklinde konuştu.
Bu şirketin 18 yıldır Ulaştırma Bakanlığı altında olduğunu söyleyen, hisselerin yüzde 50’sinin KKTC’de, yüzde 49’unun da TC’de olduğunu anımsatan Gündüz, “Maddi imkansızlıklar bahane gösterildi. Bu insanlar işten çıkarıldı, yeniden işe alındı ve sonra yeniden durduruldu” dedi.
Gündüz, “Sorun bu hükümetten kaynaklanmıyor ama devlet devamlılık arz ediyor. Bu sorun bu hükümet döneminde çözülmeli” dedi.
Bakan Atakan’ın Türkiye’de olduğunu belirten Gündüz, “Sayın Bakanın görüşmeleri arasında Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi de var. Bu arkadaşlarımız da gündemde. Sayın Bakanın dönüşünü bekliyoruz. İnşallah bu soruna bir çözüm bularak döner ve insanlar görevlerine döner” şeklinde konuştu.