Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Alman iş insanlarının KKTC’ye daveti öncesinde, ön incelemede bulunmak üzere ülkeye geldi ve temaslarda bulundu.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, KKTC Başbakanlık Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) organizasyonu ve Kıbrıs Türk İşinsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği (KİYED) katılımıyla yatırım fırsatlarının ve ticari iş birliklerinin geniş kapsamlı analizinin yapılabilmesi için 9 Nisan’da iki ayrı toplantı düzenlendi.

Ayrıca Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, KKTC Başbakanlık YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu ve Kıbrıs Türk İşinsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği (KİYED) Asbaşkanı Evren Erk ile birlikte Başbakan Tufan Erhürman’a ziyarette bulundu.

Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA), Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu ile Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Odalarını bir araya getirdi.

Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) tarafından organize edilen ilk toplantı, YAGA Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu başkanlığında Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ile odaların genel sekreterleri, yönetim kurulu üyeleri ve Kıbrıs Türk İşinsanları Yatırımcılar ve Ekonomi Derneği (KİYED) Asbaşkanı Evren Erk’in katılımıyla yapıldı.

Toplantı sırasında KKTC- Almanya arasında yapılabilecek yatırımlar, sektörler ve ticari iş birliği fırsatları konuşuldu.

YAGA tarafından organize edilen ikinci toplantı ise daha geniş bir katılımla gerçekleşti. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu’nun sunumuyla başlayan toplantı, daha sonra Almanya’da halihazırda iş yapan ve iş yapmak isteyen insanların soruları ve bu temaslarla ilgili beklentilerinin ortaya konmasıyla tamamlandı.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Özoğlu, Başbakan Tufan Erhürman tarafından da kabul edildi. Görüşmede, Sertoğlu ve Erk de hazır bulundu.

Başbakan Erhürman’a Özoğlu’nun KKTC ziyareti süresince gerçekleşen toplantılar sonucu ortaya çıkan bulgular ve iki ülke arasında geliştirilebilecek yatırım ve ticari iş birliği fırsatları hakkında bilgi verildi.