SANER

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“Mustafa Kemal Atatürk askeri dehası, egemenlik ve özgürlük bilinci ile Türk milletini emperyalizmin pençesinden kurtarandır” diyen Saner, mesajında şunları kaydetti:
“Atatürk, ilime, bilime, çağdaşlığa inancı ile modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, devrimlerin baş mimarıdır. Kıbrıs Türkleri de onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile Atatürk’ün izinden yürüyerek kurtuluş mücadelesini vermiş kendi devletini kurmuştur. İlelebet yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletleri onun ilkelerinin ışığında hep daha güzel yarınlara doğru yürüyecektir. Halkımız, ’bağımsızlık benim karakterimdir’ veciz sözlerinin sahibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayacak, egemenliğinden, istiklalinden, güvenliğinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nden vazgeçmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82’nci yılında, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun."

TAÇOY

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

“Ulu Önder, büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 82 yıl önce bugün bedenen dünyadan ayrılmıştır. Yaktığı ateş, bir ulusun rehberi olmuştur” diyen Taçoy şöyle devam etti:

“82 yıldır, devrimleri ile birlikte hem Türkiye Cumhuriyeti’ne, hem KKTC’ye hem de dünyadaki birçok ulusa rehber olmayı başaran bir devlet adamı… Atatürk sevgisi, Atatürk ilke ve inkılapları ile büyüyen, bunları uygulayan bir neslin devamı olmak her zaman onur ve gurur kaynağımız olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, 82’nci ölüm yıldönümünde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi ve saygıyla anarım. Gelecek nesillere Atatürk’ü daha iyi anlatmak değişmeyen ülkümüz olmaya devam edecektir”

SUCUOĞLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle mesaj yayınladı.

Sucuoğlu, mesajda, “Gazi Mustafa Kemal’in  82. Ölüm yıldönümünde bizlere düşen görev,  onun kurmuş olduğu cumhuriyetin değerlerini korumak, onun düşüncesini benimsemek ve onun öngörmüş olduğu yolda ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktır” dedi.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ettiğini kaydeden Sucuoğlu, “ Atatürk, ulusal birliğimizin, çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın simgesidir. Tüm dünyaya Tük Milleti'nin esaret altında tutulamayacağını gösteren, çok zor şartlar altında bir cihan imparatorluğunun küllerinden yeni bir devlet inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, Cumhuriyetimizin ilke ve prensiplerine sahip çıkma kararlılığımızı da yenilediğimiz gündür” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmanın, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet hedefine ulaşmanın, Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmanın, cumhuriyetin ilkelerini ilelebet korumanın bir ödev olduğunu belirtti.

PİLLİ

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 82’nci ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinin, Kıbrıs Türk halkının da en önemli yol göstericisi olmaya devam edeceğini kaydetti.

Pilli, mesajında, “Türk milletinin önderi, Gazi Mustafa Kemal Ataturk’ü ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Pilli, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine de adını altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük bir komutan, kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamı olduğunu kaydetti.

“Atatürk’ün düşünce ve ilkeleri, biz Kıbrıs Türk halkının da en önemli yol göstericisi olmaya devam edecektir.” diyen Pilli, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sonsuzluğa uğurlandığı günün 82’nci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümünde bir kez daha saygıyla, sevgiyle ve özlemle yâd ediyoruz” ifadelerine yer veren Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Halkı olarak Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemeye ve uygulayıcısı olmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

Atatürk’ün tarih boyunca zorluklara, imkansızlıklara, darboğazlara boyun eğmediğini ve yorgun düşmüş bir milletin güçlü bir şekilde yeniden ayağa kalkmasına önderlik ettiğini de dile getiren Çavuşoğlu, “Atatürk, laik, çağdaş düşünce yapısı ve güçlü liderliği ile sadece Türk milletine önder olmamış, aynı zamanda tüm dünyaya da ışık tutmuştur” dedi.

10 Kasım’ın, sadece Atatürk’ü anma günü olmadığının da altını çizen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“10 Kasım, Atatürk’ün bizlere çizmiş olduğu yolda, gösterdiği hedefe yorulmadan yürüyerek, muasır medeniyet seviyesine ulaşma azmimizi tazelediğimiz gündür. Üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle, Atatürk’ün, ilke ve inkılaplarıyla aydınlattığı uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek için, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümünde bir kez daha saygıyla, sevgiyle ve özlemle yâd ediyorum”

ATAOĞLU

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

DP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Ataoğlu, mesajında “Ne güzel söylemiş Ulu Önder Atatürk ‘Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener’. Tam 82 yıl geçti üstünden… Atatürk'e olan bağlılığımız ve sevgimiz, ortak düşünce ve duygularla her zamanki gibi bir kez daha vurgulanıyor milletçe” ifadelerine yer verdi. 

Atatürk’ün tarihte dahi bir yönetici, eşsiz bir komutan, bir milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısı olarak hafızalarda yer ettiğini ve etmeye de devam edeceğini vurgulayan Ataoğlu şöyle devam etti: 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anarken, Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanı için şehit düşmüş tüm kahramanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun”

ÖZÇINAR

 Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Atatürk’ün fikirlerini, yeni nesillere aktarmanın öncelikli görevleri arasında olduğunu belirtti.

Mahmut Özçınar Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu 10 Kasım'da da Atatürk'e olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla bir kez daha dile getiriyor, büyük önderimizi özlemle anıyoruz. Adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran Büyük Lider Atatürk, bedenen aramızdan ayrılmış olsa da, çizdiği yol, bugün halen bizlere rehber olmaktadır.

Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan Atatürk’ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi sonsuza değin takdir edilecektir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zekası, geniş ufku, ilke ve devrimleri ile sadece Türk Milleti’ne  değil tüm dünyaya ışık tutmuş, yol gösterici olmuştur. Fikirleri ve emanetini bizden sonraki nesillere aktarmanın ilk görevlerimiz arasında olduğunu vurgularken, Ulu Önder Atatürk’ü sevgi, saygı, rahmet ve özlemle anarım.”

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, büyük devlet adamı, şükran ve minnetle andıkları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinin, Kıbrıs Türk halkının da yol göstericisi olduğunu ifade etti.

Sadıkoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümü nedeni ile mesaj yayımladı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“7’den 70’e herkesin gönlünde taht kuran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk; öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece bir milletin kaderini değil, tüm dünyadaki dengeleri de değiştirmeyi başarabilen yegâne kişiliktir. Lakin O, ileri görüşlülüğü, barışçıl kimliği, reformları ve siyasetteki vizyonu ile dünyanın saygısını kazanmayı başarmıştır. Bizler de ilke ve devrimlerini benimseyen Kıbrıslı Türkler olarak, onun çizdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak adına, çalışmaya devam ediyoruz. Bunun içindir ki, ayrılmaz bir parçası olduğumuz Anavatan Türkiye ile birlikte Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedeflere kararlılıkla yürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Ulusuna yön veren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Büyük Türk Milleti'nin kurtarıcısı, milli kahraman, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 82. yıldönümünde,  sevgi, özlem, minnet ve rahmetle

ÇAKICI

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında Atatürk’ün yaktığı ışığın günümüzü de aydınlattığına vurgu yapan Çakıcı “1. Dünya Savaşı'nın galipleri olan emperyalist devletlere karşı verdiği ulusal kurtuluş mücadelesiyle tüm dünyadaki mazlum halklara örnek olmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 82. yıldönümünde sevgi saygı ve özlemle anıyoruz” ifadelilerini kullandı.

Çakıcı mesajında şunları kaydetti:

“Atatürk'ün ilke ve devrimleri, bölgemizde ve dünyadaki huzur, barış ve istikrar arayışlarına ışık tutmakta; daha iyi bir yaşam kurma azmiyle çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün halklar Atatürk'ün mücadelesinden ilham almayı sürdürmektedir.

Atatürk'ün yaktığı ışık günümüzü de aydınlatmaya devam ediyor. 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür.

Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk’ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza kadar taktirle hatırlanacaktır. Yüce Atatürk, hayatını ulusun kurtuluşuna adayan dünyada eşine az rastlanan liderlerden biri olmuştur. Yaşamı süresince yaptığı devrimler yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anarken, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun”

KAMU İŞ

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı ve Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ü, 82’nci ölüm yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle andıklarını kaydetti.

Serdaroğlu, 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajında “Atatürk, en değerli eseri olan cumhuriyeti gençlere bıraktı, gençlerimize daha güzel ve yaşanılası bir ülke bırakmak da bizim en büyük ödevimizdir. Gençlerimiz cumhuriyetimize, devletimize ve geleceğimize sahip çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

KAMU SEN

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Atan, yayınladığı mesajda “Dünya üzerinde ezilen, sömürülen ve işgal edilen tüm coğrafyalara umut ışığı olmuş, milli mücadele lideri ve uluslara yol gösteren Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz” ifadesine yer verdi.

Atatürk'ün sadece askeri alanlardaki başarısıyla değil, devlet adamlığıyla bütün dünyanın kabul ettiği büyük bir lider olarak tarihe adını yazdırdığını vurgulayan Metin Atan, "Tarihin en şanlı destanlarından biri olan Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde şükran ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK SEN

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82’inci ölüm yıldönümünde rahmet, özlem ve şükranla andı. 
HAKSEN Başkanı Eren Büyükoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Büyükoğlu, mesajında şunları kaydetti:
“Dünya tarihinde saygın bir yer edinen Mustafa Kemal, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, bilimsel ve gerçeğe dayalı yaklaşımları, evrensel fikirleri, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ölümsüzlüğe kavuşmuş, Kıbrıs Türk Halkı da Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinmiş, kendi devletini kurarak onurlu bir halk olduğunu göstermiştir. 10 Kasım, sadece Atamızı anma değil, geleceğe ışık tutan Büyük Önder’in yolunda bilgilenme, tüm zorluklara rağmen geleceğe umutla bakma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82’inci yılında, bir kez daha rahmet özlem ve şükranla anıyor, aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz”

KELLE

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Kelle, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu Cumhurbaşkanı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü satırlara ve kitaplara sığdırmanın mümkün olmadığına işaret ederek, hatırlayıp anmanın ise sadece bir günle sınırlı kalamayacağına vurgu yaptı. 
Kelle, on sekizinci yüzyıl sonları ve on dokuzuncu yüzyıl başlarında oluşturulmaya çalışılan dünya düzeninde etkin bir şekilde Türk Halkı’nın yer almasını sağlayan, büyük askeri deha olan Gazi Mustafa Kemal’e Müslüman Türk Halkı’nın minnet borçlu olduğunu belirtti.
Mustafa Kemal’in sadece Anadolu Türklerinin değil, tüm Türk dünyasının lideri olduğuna işaret eden Genel Başkan Hüseyin Çavuş Kelle, “Kıbrıs Türk halkı her daim Ulu Önderin çizdiği yolda yürümeyi bilmiştir” ifadelerine yer verdi.
Genel Başkan Kelle Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği olarak, Mustafa Kemal’in temel vizyonu olan ‘Köylü Milletin Efendisidir.’ felsefesinden yola çıkarak Kıbrıs adası üzerinde kuruldukları 1943 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. 
Kelle Osmanlı’nın Kıbrıs adasından ayrıldığı günden özgürlüğe kavuştuğu gün olan 20 Temmuz 1974 yılına kadar Kuvayı Milli-ye ruhu ile mücadele ettiğinin unutulmaması gerektiğini de söyledi. 
Kelle Kıbrıs Türk halkının her zaman Mustafa Kemal’in bıraktığı olan ilkelerini kendi yolları olarak benimsediklerini ifade ederken, Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem, saygı ve minnetle andıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim