Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Elazığ’daki deprem nedeniyle mesaj yayımladı.

Töre, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kederde, üzüntüde ve sevinçte daima bir ve beraber olduğumuz Anavatan Türkiye'nin Elazığ ilinde meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremi büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Türkiye’ye başsağlığı diledi. 

Atalay, yazılı açıklamasında, “Türkiye’de, Elazığ ili Sivrice ilçesinde dün meydana gelen şiddetli depremde, 10’larca insanın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce insanın yaralandığını öğrenmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz” dedi.

Elazığ’da meydana gelen ve çevresindeki illerde de yıkıma neden olan deprem felaketi nedeniyle tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Atalay, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği  (KTMMOB) ile Kars Büyük Oluklular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Elazığ’da yaşanan depremden dolayı mesaj yayımladı.

Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği Genel Başkanı Seran Aysal Elazığ depreminin, büyüklüğü ve etkileri bakımından tarihe etkin depremlerden biri olarak not edileceğini kaydetti.

Afetlerin doğal riskleri dikkate almayan, mühendislik ve planlama biliminden yoksun olarak yürütülen altyapı çalışmalarının, şehirleşmenin, yapılaşmanın olumsuz sonuçları olduğunu belirten Aysal, doğa olaylarının afete dönüşme riski olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aysal, depremden gerekli sonuçlar çıkartılıp uygulamaya konularak tekrarının önüne geçilmesi gerektiğini de kaydetti.

Kıbrıs’ın da deprem kuşağında olduğuna dikkat çeken Aysal, can ve mal kaybı yaşanmadan hayatlarını idame ettirmenin etkin yapı denetim sisteminin uygulanmasıyla mümkün olduğunu vurguladı.

Aysal, Türkiye ve bölge halkının acısını paylaştıklarını da kaydetti ve depremde daha fazla can kaybı yaşanmaması temennisiyle, yaşamını kaybedenlere rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

YILDIZ: “ÜLKEMİZ YASA BOĞULDU”

Kars Büyük Oluklular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Orhan Yıldız ise mesajında, depremden dolayı ülkelerinin yasa boğulduğunu ve Anavatanlarının yanında olduklarını kaydetti.

Yıldız, depremde hayatını kaybedenlere rahmet,  yaralılara da acil şifalar diledi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Elazığ’da meydana gelen deprem dolayısıyla mesaj yayınlayarak tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Depremde can kayıpları ve yaralıların olmasından üzüntü duyduklarını kaydeden Gürcafer, “Deprem felaketinde hayatını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve tüm Türkiye halkına başsağlığı ve sabırlar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim