ATAOĞLU

DP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa barış, huzur, sevgi ve bereket getirmesini diledi.

Ataoğlu yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında şunları kaydetti:

“Bayramın gelmesiyle birlikte sevinç, mutluluk ve paylaşma duyguları bir o kadar daha artar. Fakat bu bayramı buruk kutluyoruz. Depremde kaybettiğimiz meleklerimizin acısı halen içimizi yakıyor. Bayramı buruk yaşayan meleklerimizin ailelerine tekrardan sabırlar diliyorum.

Bu bayramda, sevdiklerinizle bir araya gelin, gönüllerinizi birbirinize açın, hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde güzel bir bayram geçirin.

Bu vesileyle, ülkemizde ve dünyada yaşanan tüm acıların sona ermesini, barış ve huzurun hakim olmasını temenni ediyorum. Bu bayramın bize, birbirimize daha çok sarılmamızı ve yardımlaşmamızı sağlamasını umuyorum.

Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa barış, huzur, sevgi ve bereket getirmesi dileğiyle, sevdiklerinizle birlikte mutlu, huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim. Bayramınız mübarek olsun.”

ALTUĞRA

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Bakan Altuğra şu ifadeleri kullandı: “Bayramlarımız, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaştığı ve manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği özel günlerdir. Bayram boyunca yine sağlık çalışanlarımız halkımızın sağlığı için görevleri başında olacaklardır. Ramazan Bayramı’nın ülkemize, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni eder, bu duygu ve düşüncelerle, başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm İslam aleminin ve siz değerli halkımızın Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutlar sağlıklı, mutlu bayramlar dilerim” dedi.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Kıbrıs Türk halkının, Türk ulusunun ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Çavuşoğlu, depremde hayatını kaybedenler nedeniyle bu yıl buruk bir bayram kutlanacağını belirtti.

Çavuşoğlu bayram mesajında şunları kaydetti:

“Değerli halkımız; sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik gibi pek çok değeri barındıran mübarek Ramazan ayını geride bırakırken, barışın, huzurun ve dayanışmanın vesilesi olan bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz.

Bayramlar, toplumsal dayanışma ve birliğimizin temel taşlarını oluşturan çok önemli günlerdir. Gönüller, huzur ve sevinçle dolar. Ancak bu bayramı, yaşadığımız deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin kayıpları nedeniyle buruk bir şekilde idrak edeceğiz.

Dayanışma duygusunun tezahür ettiği bu kutsal günlerde, ailelerimizin yaşadığı büyük acıyı paylaşıyor, Allah’tan sabır diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle mesajıma son verirken, Kıbrıs Türk halkının, Türk ulusunun ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.”

KAMU SEN

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Atan bayram nedeniyle yayımladığı mesajında, “Toplumsal birlikteliğin daha derinden yaşandığı bu zor günlerde iyilik ve güzelliklerin filizlendiği nice bayramlarımız olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde küslerin barıştığı bu bayramda mutluluklar hep sizinle olsun. Tüm inananların Ramazan Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

TİCARET ODASI

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Kıbrıs Türk halkının ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

KTTO’dan yayınlanan bayram mesajında şunlara yer verildi:

“Ramazan ayında tutulan oruç ve yapılan ibadet, İslam dininin insanlar arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve hoşgörü temelinde geliştirilmesini, özellikle dar gelirlilere empati ile yaklaşılmasını emrettiğinin en güzel ifadesidir. Bayramlar, sadece kendi halkımızın değil başka halkların da barış ve huzur içinde yaşaması dileklerini paylaşacağımız günlerdir. Bu anlamlı günde, gerek Kıbrıs Türk halkı içinde yaşanan sorunlarla ilgili tartışmaların, gerekse dünya sorunlarının karşılıklı anlayış, hoşgörü ve adalet anlayışı ile çözümlenmesini diliyoruz. Dünyamıza barış ve huzurun egemen olması hepimizin başlıca dileği ve arzusudur. Oruç ve yardımlaşma ile geçen bir ayı ardından gelen bayramı bu duygu ve düşüncelerle kutlamanın esas olduğuna inanıyor, herkesi sevgi, dostluk, yardımlaşma ve dayanışma duyguları ile kucaklıyor, huzur ve mutluluk diliyoruz.”

İZCAN

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan Bayram mesajında barış ve kardeşliğin tüm Kıbrıs’a egemen olması temennisinde bulundu.

İSİAS Otel’de evlatlarını kaybeden aileler, Ankara’da Türkiye Adalet Bakanı Tunç ile görüştü İSİAS Otel’de evlatlarını kaybeden aileler, Ankara’da Türkiye Adalet Bakanı Tunç ile görüştü

İzzet İzcan Ramazan Bayramı mesajında Kıbrıs Türk toplumunun Ramazan Bayramı’nı büyük ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarla karşıladığını; ekonomik sorunların halkın büyük bir bölümünü sefalet içinde yaşamaya mahkum ettiğini savundu.

Kıbrıs Türk toplumunun ezici çoğunluğunun değişim ve çözüm istediğini de belirten İzzet İzcan, Kıbrıslı Türkler için tek kurtuluşun erken zamanda kendi ülkesinde egemen olacağı federal çözüm olduğu görüşünü ifade etti.

İzcan, barış ve kardeşliğin tüm Kıbrıs’a egemen olacağı yarınların yakın olması, Ramazan Bayramı’nın sağlık ve huzur içinde geçmesi temennisinde bulundu.

ÖZÇINAR

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özçınar mesajında, Ramazan Bayramı’nın birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi için bir fırsat sunduğunu ve gönülleri ısıtan anılar biriktirilmesinin sağladığını belirterek, ancak bu bayramın kayıpların yaşandığı ve bir takım zorluklarla başa çıkmaya çalışıldığı bir dönemde olduğunu vurguladı.

“Dayanışmayı güçlendirmenin büyük önem taşıdığı bu günlerde sevgi ve şefkatle, birbirimize destek olma duygusunu pekiştirmeye, bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” diyen Özçınar, şöyle devam etti:

“Kırgınlıklar ve küskünlüklerin bir kenara bırakılıp, kardeşlik bağları ve yardımlaşma kültürünün daha da güçlendiği, nice umut dolu bayramlar dilerim. Ramazan Bayramınız kutlu olsun.”

DİN GÖR SEN

Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen), Ramazan Bayramı mesajı yayımladı.

Sendika Başkanı Cengiz İşkey, bayramların neşe, sevinç ve toplumsal birlik ve beraberliğin tesis edildiği özel günler olduğunu belirterek, özellikle bayramları fırsat bilerek tatil beldelerinde geçirmenin çok doğru olmadığını, bayramların toplum olarak kaynaşma, büyükleri ziyaret, fakirlere yardım, yetimleri sevindirme günleri olduğunu ifade etti.

İşkey, “özellikle anne, baba ve yakınlarımızı, hastaları, yaşlıları, kimsesizleri ziyaret ederek, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidererek onlara bayramın güzelliklerini tattırarak, cezaevlerinde, hastanelerde, yaşlı bakım evlerinde bulunan insanları ziyaret edip gönüllerini almalı, bayramlara ilişkin zihinlerimizde oluşan anlam kaymalarını düzeltebiliriz. Bayram günleri vesilesi ile varsa eğer, dargınlıklara ve küskünlüklere son vererek bu mübarek günlere daha da anlam katmalıyız.” dedi.

İşkey, milletin, halkın, soydaşların ve Tüm İslâm aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti

Editör: TE Bilisim