Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), 1 Mayıs nedeniyle mesaj yayınladı.

KTÖS Başkanı Emel Tel tarafınan yayınlanan mesajda “salgının yarattığı olumsuz bir ortamda 1 Mayıs’ı ortak ve kitlesel olarak kutlayamamanın sıkıntılarını yaşıyoruz” denildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Korona Virüs salgını adamızın bölünmüşlüğünün yaratmış olduğu olumsuzlukları bir kez daha yüzümüze vurmuştur. Bu nedenle adamızı birleştirmek ve iki toplumun bir arada barış içinde yaşadığı bir Kıbrıs hedefi önümüzde durmaktadır.

Salgının yaşandığı bu günlerde kamusal eğitim ve kamusal sağlığa önem veren Küba gibi sosyalist ülkelerin değeri bir kez daha anlaşılmıştır. Küba’nın ihtiyaçlı ülkelere doktor, ilaç göndererek dayanışma göstermesi, kamusal eğitimin ve kamusal sağlığın temel bir insan hakkı olduğu gerçeğini kanıtlamıştır. Özelleştirme adı altından sağlığın ve eğitimin para kazanılan bir meta haline getirilmesinin yarattığı olumsuzluklar, özelleştirme ile övünen gelişmiş ülkelerin salgında büyük hasar görmesine neden olmuş ve olmaya da devam etmektedir.

Emek insanları birleştiren; dini, dili, ırkı, rengi, cinsi olmayan en büyük insanlık değeridir. Emek toplumsal ve evrensel değerlerle bütünleştirilerek iktidar olmadığı sürece insanlık huzur bulmayacaktır. Bu çerçevede uluslararası dayanışma ile üretenlerin yönettiği barış içinde bir dünya yaratma hedefi ile mücadeleyi en seviyeye çıkarmalıyız.”

Editör: TE Bilisim