UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova, soyal medya hesabından yapıtığı açıklamada, son günlerin gündem konusu olan "vicdani ret" konusu hakkında görüş belirtti. Berova şunları yazdı:

"Yeni yıla yapılan okkalı harç zamı ile başlayıp, Dome Hotel olayı, Devlet Emlak Malzeme Dairesi üzerinden yapılan kiralamalar ve mali ekonomik protokolde hala daha adım atılmaması gibi ciddi sorunları öteleyen yada görmezden gelen dörtlü "al gülüm ver gülüm" hükümeti ,vicdanları red ettiği için değil KKTC nin varlığına saldırmak için her yol mübahtır anlayışında olan çok küçük bir azınlığın yönlendirmesi ve muhtemelen de iktidar dengesinde kendine söz verilmesine rağmen Meclis Başkanlığını alamayan TDP'in önerisini sahiplenerek tatmin edilmesi düşüncesi ile harekete geçti. Sn Başbakan vicdani red ile ilgili yasa tasarısının jet hızıyla yarın meclise gönderileceğini açıklarken, yasa tasarısının yürütme yetkisini de Sn Kudret Özersay üstlendi. Ne gariptir ki yasa tasarısının içeriği konusunda muhalefet partilerini geçtim, basından izlediğimiz kadarıyla kendi milletvekillerini dahi bilgilendirmediler. Yasa tasarısı meclise doğru yol alırken tasarının yürütücüsü Sn Özersay ın da Newyork yolunda olacağını öğrendik. 
Bu kadar gayri ciddi bir şekilde hazırlanan ve toplumun önemli bir kısmında infial yaratan yasa tasarısı, kavramlar arkasına saklanıp askerimizin varlığına ve devletimize saldırıyı kendilerine görev edinenlerin ekmeğine yağ sürecektir. Sn Genel Başkanımız Ersin Tatar'ının nedenleriyle birlikte açıkca ortaya koyduğu üzere bugünkü koşullarda vicdani red kavramın hayat bulması uygun değildir ve toplumumuz içine nifak sokmaktan başka da işe yaramaycaktadır."

Editör: TE Bilisim