Lapta Belediyesi, artan hava sıcaklıkları ve kirli bırakılan havuzlar nedeniyle sivrisineklerin ürediğini belirterek, konuya vatandaşların da hassasiyet göstermesi gerektiğini bildirdi.

Lapta Belediyesi,Temizlik ve Atık Hizmetleri Şubesine bağlı Haşere ile mücadele ekipleri kirli havuzları boşaltmaya yönelik vatandaşları uyardı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklarının artması ile kirli havuzlar çevre kirliliğine neden olduğunu ve de sivrisineklerin üreme kaynağı olduğunu vurgulayarak, havuzlarını boşaltmaları ve gerekli temizlik tedbiri almaları için uyarıda bulundu.

Lapta Belediyesinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

Hava sıcaklarının artması ile kirli havuzlar çevre kirliliğine neden olmakta ve de sivrisineklerin üreme kaynağı olmaktadır. Belediyemiz Temizlik ve Atık Hizmetleri Şubesine bağlı Haşere ile mücadele ekipleri kirli havuzları boşaltmaya yönelik ilk etapta uyarı vererek, vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti gösterip havuzlarını boşaltmaları ve gerekli temizlik tedbiri almaları için uyarı dağıtmaktadır. Gerekli duyarlılığı sağlamayan vatandaşlarımızın havuzları belediye ekiplerince saatliği 100tl+kdv ücrete tabi tutularak boşaltılıp hanelere fatura edilecektir. Vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstererek havuzlarına bakım yaptırmaları ve hassasiyet göstermeleri rica olunur.