“DÜZEN HERKESİN CANINI YAKIYOR”

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş, “Kadınlar, gericiliğe, faşizme, savaşlara karşı yürüyor” temasıyla düzenlendi.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Lefkoşa’da “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” yürüyüşü düzenlendi.

Kadın Eğitimi Kolektifi’nin çağrısıyla bir araya gelen Baraka Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Özgür Genç Kadın Meclisi’nin organize ettiği yürüyüş Derebouyu Citroen Işıkları olarak bilinen yerden başlayarak, Meclis önünde son buldu.

“Kadınlar, gericiliğe, faşizme, savaşlara karşı yürüyor” temalı yürüyüşte, pankartlar taşındı, sloganlar atıldı...

Kadın Eğitimi Kolektifi adına kısa bir konuşma yapan Cansu Nazlı, yürüyüşün Gazimağusa ve Güzelyurt’ta da gerçekleştirildiğini ifade ederek, Gazimağusa ve Güzelyurt’taki yürüyüşlere katılanları selamladıklarını kaydetti.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Ortak Çağrı Metni ile basın açıklaması ise, Kadın Eğitimi Kolektifi adına Pınar Piro tarafından okundu. Bildiride, “kadın erkek dinlemeyen düzenin herkesin canını yaktığına” vurgu yapılarak, bilhassa kadınların eşitsiz cinsiyet rollerinden dolayı adaletsizliğe, okulda cinsiyeti veya cinsel yönelimleri nedeniyle ayrımcılığa, iş yerlerinde emeklerinin sömürülmesinin yanı sıra cinsel tacize maruz kaldıklarına dikkat çekildi.

Editör: TE Bilisim