1972 yılında yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan kararla Dünya Çevre Günü olarak kabul edilen 5 Haziran’da Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) kendi bünyesindeki El Ele Kreşi çocuklarıyla bir çevre etkinliği düzenledi.

İlk olarak LTB Fidanlığı’ndaki çalışmaları inceleyen ve çiçek ile fidan dikminde bulunan El Ele Kreşi çocukları daha sonra da Barış Manço Parkı’na giderek sosyal mesafe kuralına da uyarak oradaki zemin çizgi oyunlarında oynadılar.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da etkinliğin LTB Fidanlığındaki bölümüne katılarak çocukların Dünya Çevre Günü coşkusuna ortak oldu.

 LTB Başkanı Mehmet Harmancı Covid-19 nedeniyle bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü küçük bir etkinlikle kutlamak istediklerini ifade ederek bu anlamlı günde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çevre sorunları yaşadıkarını kaydetti.

Çevre bilincinin hem küçük yaşlarda edinilmesi hem de bir yaşam biçimi haline gelmesinin önemine değinen Başkan Harmancı, “Yeşil bir geleceğin garantisi bugünden çevre bilincini kazanmış çocuklar olacaktır. Sürdürebilir çevre bilincinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim