Lefkoşa Türk Lisesi’nde (LTL) ‘cinsel istismar iddiasıyla’ bir öğretmen hakkında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı, öğretmen 3 ay süreyle görevinden uzaklaştırıldı. Son 10 gündür, okul ve çevresinde konuyla ilgili dönen iddiaların Bakanlığa sızması sonucu patlak veren olay, ilgili olduğu ifade edilen bazı WhatsApp yazışmalarının ortaya çıkması sonrası boyut değiştirdi.

Lefkoşa Türk Lisesi’nde bir öğretmenin 17 yaşındaki öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi, bakanlık ‘soruşturuluyor’ dedi. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, soruşturma maksatlı öğretmenin 3 ay görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem: “Bakanlık soruşturma başlattı. Bunun salimen yürütülmesi için de öğretmen 3 ay görevden alındı. Öğretmen ile öğrencilerin ifadeleri alındı.  Ailenin polise de şikayetçi olduğu söyleniyor.”

LTL'deki istismar olayında adı geçen öğretmenin, KTOEÖS Disiplin Kurulu üyesi olduğu öğrenildi. Olayın patlak vermesinin ardından sendikanın, öğretmenin adını resmi sitesinden sildiği gözlemlendi.

Editör: TE Bilisim