Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, risk altında bulunan 7-11 yaş arası çocuklara yönelik “Maksimum Sanat Minimum Risk” sloganıyla organize ettiği Şubat Tatili Sanat Kampı ve Sergisi çalışmaları yarın başlıyor.


KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Dairesi, Lefkoşa Belediyesi ve Sanat Terapi ve Kişisel Gelişim Merkezi ile işbirliğinde yapılacak etkinliğe Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Lefkoşa Surlariçi’ndeki okullar katılacak. 

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinlik saat 09.30’da başlayacak Etkinliğe katılacak 30 çocuk, gerekli bilgilendirmenin yapılmasının ardından, kurulacak sanat terapi atölyelerinde gruplar halinde çalışmalarda bulunacak.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, ebeveynlerin çalıştığı ve tatil dönemlerinde evde yalnız kalacak çocukların, uyuşturucu, pedofili ve istismar tehlikelerine karşı korunması; çocukların okul tatillerini daha güvenli bir ortamda geçirmeleri hedefleniyor. Sanat terapi destekli etkinliklerle çocukların benlik saygısını arttırarak bağımlılık riskini azaltma ve kişilik gelişmesine ciddi katkı sağlayacak olumlu uğraşlar edinmesi ve bu çerçevede bağımlılık riskini azaltma amaçlanıyor.

1 sanat terapisti, 6 asistan ve Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Uzmanlarının destek vereceği etkinlik hafta içi her gün 08.30-13.30 saatleri arasında yer alacak. 

KONU BAŞLIKLARI

Şubat Tatili Sanat Kampı ve Sergisi etkinliğinde yapılacak çalışmaların konu başlıkları şu şekilde belirlendi:

“Sosyal sistem içerisinde kendini güvende hissetme; Yaşadığı coğrafyaya aidiyet;  Sağlıklı sosyal ilişkiler kurmak için sınırları bilme; Farklı düşüncelere açık olma; Bedensel özelliklerini benimseme;  Güçlü ve zayıf yanlarını kabul etme; Hatayı olumlu tecrübeye çevirme; Sağlıklı beslenme hakkında bilgilenme; Gelecek hakkında hayal kurma, arzu etme; Sorumluluk alma; Başarısına takdir alma.”

Etkinlik sırasında çocuklara eğitici film gösterimleri de yapılacak.

SANAT TERAPİ NEDİR? ÇOCUKLAR İÇİN NEDEN FAYDALIDIR? 

“Sanat terapi psikoterapinin alt dalı olup, terapi süresince sanat dili iletişim aracı olarak kullanılmaktadır. 

Çocuklarda kelime dağarcığının yetişkinlere oranla daha sınırlı oluşu ve bir diyaloğu uzun süre devam ettirmelerinin zorluğu göz önünde bulundurulduğunda sözel iletişim kullanılan terapi metodlarına oranla sanat terapi çocuklarla daha etkili sonuç vermektedir. 

 

Terapi süresince uzman kişi tarafından belirlenecek sanatsal aktiviteler içerisinde çocuk duygu ve düşüncelerini bilinç düzeyine çıkarabilir, yaşadığı olumsuzlukları sanatsal üretim aracılığıyla dışa vurabilir, olumlu deneyimleri uygulayarak kazanabilir” 

Editör: TE Bilisim