Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık’ta gerçekleşen görüşmede heyet yeni hükümetten beklentilerini dile getirdi.

DENİZ ODA’NIN GÖRÜŞLERİ

Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, ziyarette yaptığı konuşmada, ekonomiyi kayıt altına almanın önemini vurguladı.

Bu konunun ülke ekonomisi için elzem olduğunu belirten Deniz,  kayıt dışı ekonomi ele alınırken, her kesimin fedakârlıktan kaçınmaması gerektiğini ve aynı zamanda insanları vergiye tabi olmaktan korkutmamak gerektiğini söyledi.

Ziyarette, iş hayatında günlük yaşamı ve istikrarı engelleyen bürokratik engeller konusu da ele alındı, gümrükteki sıkıntılar tartışıldı.

Ticarette zaman kavramının önemini de vurgulayan Ticaret Odası yönetimi,  iş hayatını pratikleştirme adına bazı tedbirlerin bir an evvel alınması gerektiğini belirtti.

Oda yetkilileri ayrıca, dövizin yükselişi noktasında hükümetin bugünden bir önlem paketi hazırlamasının elzem olduğunu ifade ederek, “Bunun için olağanüstü bir durum planı hazırlanmasında yarar görüyoruz” dedi.

DENKTAŞ

Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, Ticaret Odası’nın görüş ve önerilerini dinledi, işbirliğinin önemini vurguladı.

Özellikle bürokratik engellerin aşılması için tüm paydaşların günlük yaşamda sıklıkla karşılaştığı sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğini belirten Denktaş, bu konuda geniş kapsamlı çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Vergi sisteminin değişikliği noktasında tüm paydaşlarla görüşmelerin sürdürüldüğünü de kaydeden Denktaş, bütçenin onaylanmasının ardından vergi sisteminin değişikliği çalışmalarının başlayacağını kaydetti.

 

Denktaş ayrıca kısa bir süre sonra devreye girecek olan e-maliye sayesinde de bürokratik engellerin aşılacağını belirtti.