“ALINABİLECEK TEDBİRLER SINIRLI”

 

Dövizde tarihi zirveler yaşanırken, Meclis’te de bugün “ekonomik konular” tartışıldı. Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, “döviz artışı konusunda ülkede alınabilecek tedbirler sınırlı” dedi.

 

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan güncel konuşmalarda “ekonomik konular” tartışıldı.

UBP Milletvekili Sunat Atun, döviz kurlarında olan hareketliliğin ülkeyi etkilediğini söyledi. Halkın ne yaptığını bilen bir hükümet görmek istediğini dile getiren Atun, hükümetin nasıl bir eylem yapacağını halka anlatması gerektiğini belirtti.

Enflasyonun en önemli sorun olarak karşımızda durduğuna dikkat çeken Atun, ülkedeki tüketimin azalması halinde hükümetin elzem harcamalar dışında harcama yapamayacak hale gelebileceğini kaydetti.

Alınan önlemlerin siyasi faturasını hep kendilerine kesenlerin bugün hükümette olduğunu söyleyen Atun, “ülkedeki ekonomik daralma politikası ile ilgili bir açıklama yapılması  gerekir” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami ise eleştirileri yanıtlamak üzere söz alarak, döviz artışı ile ilgili yapılması gerekenler konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi. Nami, KKTC ekonomisinin bu tip dalgalanmalara karşı alınabilecek tedbirlerinin sınırlı olduğunu söyledi.

Döviz konusunda yapılan çalışmalarda ilgi her kesimin katkılarını aldıklarını belirten Nami, ülkede alınabilecek tedbirlerin de sınırlı olduğunu, kısıtlı çerçevede yapabilecekleri bulunduğuna işaret etti.

Nami, ülkede TL borçlanmayı ön plana çıkaracak ne teşvik yapılabilir konusunda fikir eksersizi yapıldığını, çalışmaların sürdüğünü belirterek, tutarlı politikaların istikrarlı bir şekilde yapılmasıyla sonuç alınabileceğini ifade etti.

Tüm bunların 3 ayda düzeltilemeyeceğini, köklü değişiklik olması gerektiğini ifade eden Nami, kimseyi suçlamadan ve ülke ekonomisinin tablosunu göz ardı etmeden radikal adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim