“EN AZ ZARARLA ATLATILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Meclis BaşkanıTeberrüken Uluçay başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda ilk olarak UBP grubu adına UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu, içtüzüğün 62 maddesi uyarınca YeniErenköy Belediyesi çalışanları hakkında konuşma yaptı.

Çavuşoğlu, gelişmeler hakkında bilgi istedi.

İşçi temsilcilerinin Başbakanla yaptığı görüşmenin ardından işçilerin işten durdurulacağı ve bedeli neyse ödeneceği şeklinde haberler yansıdığını hatırlatan Çavuşoğlu, Daha sonra bu ifadelerde düzeltmeye gidildiğini belirterek, Hükümetin girdiği sürece destek olma niyetinde olduklarını belirtti.

Başbakan Tufan Erhürman, mali krizdeki Yenierenköy Belediyesi’nde bundan sonra ne yapılacağıyla ilgili Bakanlar Kurulu’nda karar verdiklerini, alınan kararın sendikayla da görüşüldüğünü ve sendikanın değerlendirme için Cumaya kadar süre istediğini söyledi. Erhürman, belediye çalışanlarına bugün 3 aylık maaş ödemesi yapılacağını da açıkladı.

 “ÖDEME YAPILIYOR”

Çavuşoğlu’nu yanıtlayan Başbakan Tufan Erhürman, Bakanlar Kurulu’nda Yenierenköy Belediyesi ile ilgili karar verdiklerini açıkladı.

Erhürman, merkezi idarenin hangi çerçevede belediyenin katkı koyacağı kararı çıktığını, çalışanların da alamadıkları maaşlarının 3 aylık kısmının ödenmesi konusunda karar üretildiğini de kaydetti ve bu ödemenin de bugün yapılacağını söyledi.

2006’dan 2016 yılına kadar belediyede çalışan inanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı primlerinin yatırılmadığını dile getiren Erhürman, bu yatırımların yapılmasının çalışanların hakkı olduğunu vurguladı.

İşten ayrılacak personelin de kıdem tazminatı almasının gerektiğini ve bunun da hak olduğunu kaydeden Erhürman, belli statüdeki işçilerin de ihbar tazminatı alma hakkı bulunduğunu belirtti.

Erhürman, “Durumun en az zararla atlatılması için çalışıyoruz” dedi.

KTHY ve ETİ çalışanlarının durumuyla ilgili sorunların belediyelerde yaşanan sorunlarla aynı olmadığına dikkat çeken Erhürman, belediyelerin tamamen idari ve mali açıdan özerk bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim