15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde KKTC Tüketiciler Derneği tarafından ‘2018 İş adamları ödülleri’ ve ‘2018 Basın Ödülleri’ dağıtıldı. Kıbrıs Genç Tv Ana Haber Spikeri ve Akşam Saati programı yapımcısı Meliz Birinci de bu çerçevede basın üstün hizmet ödülüne layık görüldü.

 

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde KKTC Tüketiciler Derneği tarafından ‘2018 İş adamları ödülleri’ ve ‘2018 Basın Ödülleri’ dağıtıldı. Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde 29 iş insanı ile 17 basın çalışanına ödülleri verildi. Kıbrıs Genç Tv Ana Haber Spikeri ve Akşam Saati programı yapımcısı Meliz Birinci de bu çerçevede Basın Üstün Hizmet ödülüne layık görüldü. Ödülü Meliz Birinci adına Kameramanımız Veçaslav Zeyçenko aldı.

Törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yılın Devlet Adamı ve İnsan Hakları Onursal Ödülüne layık görüldü. Ödül Erdoğan’a iletilmek üzere TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a takdim edildi.

 

Konferans ve ödül törenin açılışında KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, tüketici haklarının korunması ve serbest piyasa koşullarında haksız rekabetin önlenmesi yönünde hükümete çağrı yaptı.

Gıda, mobil iletişimi ve bankacılıktaki denetimsizliği eleştiren Hasan Yılmaz Işık, güçlü ve kapsamlı denetim için tüketici haklarının korunması ve ürün güvenliği yasalarına bağlı tüzüklerin hayata geçirilmesi gereklililiğine vurgu yaptı.

Törende Tüketici haklarının korunması ile hava ulaşımındaki fiyatlandırmanın tartışıldığı konferans da verildi. Konferansta Profosör Doktor Çağlar Özel, Profosör Doktor Okan Veli Şafaklı ile KITSAB Başkanı Erkan Kilim konuştu.

Editör: TE Bilisim