Türkiye’deki Muratpaşa Belediyesi, Girne Belediyesi'ne, 3 boyutlu ( 3D )  yazıcılarla ürettiği siperlikli yüz maskelerinden gönderdi.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide; Muratpaşa Belediyesi, 100 siperlikli yüz maskelerini Girne Belediyesi’ne ulaştırdı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, şunları söyledi:

"Bu mücadelede pek çok kurum ve kuruluştan çeşitli ölçeklerde yardımlar almaktayız. Ancak bu yardımların yanında bugün bize ulaşan yardım çok büyük anlamı olan bir yardımdır. Antalya Muratpaşa Belediyesi, bildiğiniz gibi  Girne Belediyesi'nin kardeş belediyesidir. Yıllardır süren bu ikili ilşkilerimiz kültür ve sanat alanında'da çok iyi bir noktaya gelmiştir. Meydana gelen bu salgın nedeniyle Antalya Muratpaşa Belediyesi imal ettiği bu 3D siperlikli yüz  maskelerini bize gönderdiler. Dün itibariyle elimize geçti. Bugünden itibaren de özellikle dışta denetime giden memurlarımız, zabıtalarımız ,sağlık ekiplerimiz ve gıda paketi dağıtan personelimiz bu maskeleri kullanmaya başladılar.Bu maskeler hem gözleri koruyor hem de yıkanarak tekrar tekrar kullanılabildiği için birçok sıkıntıyı gideriyor." 

Güngördü,  ayrıca, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a ve Oya Kansu'ya teşekkür etti.