Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, geçtiğimiz gün Trabzon’da gerçekleştirmiş oldukları temaslarda kardeş belediyecilik konusunun ele alındığını belirtti. Kardeş belediyeciliğe önem verdiklerini söyleyen Aktuğ, önümüzdeki günlerde gerçekleştirmiş oldukları temasların neticesini alabileceklerini kaydetti.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile yapmış oldukları görüşmelerde dahi Alsancak-Lapta arasındaki yol sorunun gündeme geldiği dile getiren Aktuğ, “İnsanlar bölgedeki yol sorunundan haberdar. Artık yatırımdan da geçtik, yol sorununa bir çözüm bulunması gerekiyor. Yaz mevsimin gelmesi ve turist sayısının artması ile bölgedeki trafik karmaşası arttı. Lapta Eski Huzur Evi kavşağına kadar olan kısma dahi çift şeritli yol yapılırsa trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını düşünüyorum” dedi.

Girne, Lapta ve Alsancak bölgesindeki toplu taşıma durakları ve güzergahlarıyla ilgili gelişmelerin yaşandığını ifade eden Aktuğ, düzgün bir toplu taşımacılık ile Alsancak-Lapta arasındaki trafik yükünün de hafifleyeceğinin altını çizdi.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ Genç TV’de Muazzez Gazihan Katipoğlu'nun sunduğu  Gündem Özel programına katılarak oaçıklamalarda bulundu…

Aktuğ, geçtiğimiz gün Trabzon’da gerçekleştirmiş oldukları temaslar hakkında bilgi verdi. Lapta bölgesinde yaşayan çok sayıda Karadenizli vatandaşın olduğuna dikkat çeken Aktuğ, “Hem Karadenizli kardeşlerimiz için hem de kardeş belediyeciliği sağlamak için temaslarda bulunduk” dedi. Kardeş belediyeciliğe oldukça önem verdiğini kaydeden Aktuğ, önümüzdeki günlerde gerçekleştirdikleri temasların neticesini alabileceklerini umduğunu belirtti.

“YOL SORUNU TRABZON’DA DA GÜNDEME GELDİ”

Trabzon’da gerçekleştirdikleri temaslarda Alsancak-Lapta arasındaki yol sorunun gündeme geldiğini kaydeden Aktuğ, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun Lapta bölgesine ziyaret gerçekleştirdiğini ve yol probleminden haberdar olduğunu dile getirdi. Artık yatırımı bir kenara bıraktıklarını vurgulayan Aktuğ, bölgedeki en büyük problemin yol sorunu olduğunu ifade etti. Lapta Eski Huzur Evi kavşağına kadar olan kısma dahi çift şeritli yol yapılırsa trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını söyleyen Aktuğ, yaz mevsimin gelmesi ve turist sayısının artması ile bölgedeki trafik karmaşasının arttığını vurguladı.

Lapta Belediyesi’nin gelir getirici çalışmalara da önem verdiğini kaydeden Aktuğ, Lapta’da bulunan bazı restoranlardan kira geliri almaya başladıklarını söyledi. Yürüyüş Yolu’nun bulunduğu alan için hayata geçirmeyi hedefledikleri projeler olduğunu bildiren Aktuğ, bölgeye bir büfe ve restoran kazandırmayı istediklerini aktardı. Sunset diye bilinen noktanın Lapta Belediyesi’ne kazandırılmasıyla ilgili çalışmaların da olduğunu dile getiren Aktuğ, “Bölgenin belediyeye geri kazandırılmasıyla birlikte hem halkımızın denize ulaşmasını sağlayacağız hem de belediyeye gelir kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Lapta Belediyesi’nin mali sıkıntılar nedeniyle personel içten çıkardığı yönündeki iddialarla ilgili konuşan Aktuğ, “Lapta Belediyesi, geçmiş dönemde yeni başkanını beklemeden 30 kişiyi içten çıkardı. Biz böyle bir yola başvurmadık. Bizim için seçim 24 Haziran’da bitti. Sonrasında Fuat beye oy verenleri kesinlikle ayırmadık. Disiplin Kurulu kararı ile işten çıkardığımız bir personelimiz var. Oda işe düzgün gelmediği içindi. Bir tane de işi bırakıp 20 gün sonra geri gelen bir çalışan vardı, o da şuan da Disiplin Kurulundadır. Keşke belediye başkanları içinde bu tür uygulamalar olabilse… Belediye başkanları geçicidir, çalışanımız ev sahibidir, belediye başkanları kiracıdır. Çalışanlar emeğinin karşılığını almak zorundadır” dedi.

“TOPLU TAŞIMACILIK KONUSUNDA İLERLEME KAYDEDİLDİ”

Girne, Lapta ve Alsancak bölgesindeki toplu taşıma durakları ve güzergahlarıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı Trafik Müdür Ahmet Aydın ile toplantılar gerçekleştirdiklerini aktaran Aktuğ, konuyla ilgili ilerleme kaydedildiğini belirtti. Toplu taşımacılık konusunda Lapta Belediyesi’nin elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyleyen Aktuğ, toplu taşımanın gerekli bir olgu olduğunun altını çizdi. Düzgün bir toplu taşımacılık ile yolun da trafik yükünün hafifleyeceğini söyleyen Aktuğ, “Toplu taşımacılık konusu Ulaştırma Bakanlığı’nın öncülüğünde olan bir konudur” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren sivrisinek ve mücadele konusuyla ilgili de konuşan Aktuğ, kirli bırakılan sular nedeniyle sivrisineklerin ürediğini, mücadelede vatandaşa da görevlerin düştüğünü bildirdi. “Durgun su sivrisineğin kaynağıdır” diyen Aktuğ sözlerine şöyle devam etti:

“Yoğun bir yağmur dönemi geçirdik ve suların biriktiği noktalar çoğaldı. Bu konuda vatandaşın çabası bizim çabamızın önüne geçebilecek noktada. Belediye olarak kirli bırakılan havuzlarla ilgili bir çalışma yaptık. Çalışanlarımız evleri gezerek havuzuna bakım yapmayan vatandaşı uyarıyor. Eğer ev sahibi havuzu boşaltmazsa belediye çalışanları boşaltıyor ve faturasını ev sahibine veriyor. Apartman ve siteler için konuyla ilgili bir site yönetimi olması lazım. Bir site yönetimi olsa sorunların çözülmesi daha kolay olur.”

Kaynak: Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Editör: TE Bilisim