Gazeteci Mustafa Doğrusöz, hayatını kaybetti.
Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Doğrusöz’ün vefatı, başta basın camiası olmak üzere toplumda büyük üzüntü yarattı.
Sosyal medyada, Doğrusöz’ün ölüm haberini duyuran yakınları ve meslektaşları, Kıbrıs’ın bir değerini daha yitirdiğine, usta bir kalemin ve aydın bir Kıbrıs beyefendisinin kaybedildiğine vurgu yaptı.
Doğrusöz, uzun yıllar gazetecilik, Cumhurbaşkanlığı’nda basın danışmanlığı ve YDÜ İletişim Fakültesi’nde hocalık yapmıştı.
1947 yılında Lefkoşa’da doğan Mustafa Doğrusöz, ilk ve orta eğitiminin ardından 1972’de Eskişehir Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. Adaya dönüşünde bir süre polislik yapan Doğrusöz, 1978’de Söz gazetesinde çalışmaya başladı. Daha sonra Kıbrıs Postası’nda ve yeniden Söz gazetesinde görev yapan Mustafa Doğrusöz, 1985’te Tanıtma Dairesi’nde çalışmaya başladı. 
Doğrusöz, 1986’da Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın İşleri Özel Danışmanlığı’na atandı ve 1990’a kadar bu görevi sürdürdü. 1990’da Bozkurt gazetesinde çalışan Doğrusöz, 1991’de yeniden Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevine döndü ve 1996’da emekli olarak 1998’de Kıbrıs gazetesinde köşe yazarlığına başladı. Kıbrıs gazetesinde 2003’e kadar haber müdürlüğü de yapan Doğrusöz, daha sonra sadece köşe yazarlığını sürdürdü. Bu dönemde YDÜ İletişim Fakültesi’nde dersler verdi.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde bir dönem başkanlık görevini de yürüten Doğrusöz’ün “Çocuk Gözlü Dev” ve “Çünkü Ben Buralıyım” adlı kitapları var.

Editör: TE Bilisim