Uzun süredir kanser hastalığını yenmek için mücadele eden eski Türk-Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi.

KKTC aşığı olarak bilinen ve özellikle Sendikacık yaptığı sırada ülkedeki sendikacılığın gelişmesine katkı yapan bir çok KKTC Sendikası ile ortak çalışmalar yapan Mustafa Özbek, Başkanı olduğu Türk Metal Sendikası’nın da KKTC’ye bir çok yatırım yapmasını sağladı.

KKTC ile bağı hiç bir zaman kopmayan Özbek, sağlığı yerinde olduğu dönemlerde sık sık ülkemize geldi.

2003 yılında çocuklarını yönlendirerek KKTC’de Avrasya Televizyonunu yayın hayatına başlatıp uydudan yayına çıkmasını sağlayan Özbek, bu televizyonun Ankara stüdyolarını da açarak KKTC ile Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesinde köprü rolü de üstlendi.

Avrasya Televizyonu meslekte bir çok gencin iletişim alanında gelişmesine vesile oldu.

Özbek, KKTC’de sendika ve televizyonculuğun yanısıra yardıma ihtiyaç duyan bir çok kurum ve kuruluşa ve vatandaşa da büyük yardımlar yaptı.

Genç yaşında torna işçisi olarak başladığı çalışma yaşamında basamakları hızla çıkan Mustafa Özbek, bir apartman dairesinde devraldığı Başkanlığında Türk Metal Sendikası’nı Türkiye’nin en büyük ve güçlü sendikası yaptı.

Mustafa Özbek’in güçlendirdiği Türk Metal, artık çalışma hayatında hükümetlere karşı söz sahibi olan büyük bir güç haline geldi.

Özbek, bununla da yetinmeyerek özellikle Türki Cumhuriyetlerindeki sendikalarla işbirliği yaparak Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu da hayat geçirdi ve uzun bir süre Başkanlığını da yaptı.

Türkiye’de Ergenekon Davalarının patlak vermesi ile tutuklanan ve bir süre Silivri Cezaevinde yatan Mustafa Özbek’in daha sonra serbest bırakıldı hakkında bulunan davalar da düştü.

Özbek vasiyeti üzerine Kırıkkale’de yıllar önce kaybettiği oğlunun yanına defnedilecek.

Mustafa Özbek’in hayatını kaybetmesi KKTC’de de büyük üzüntü yarattı.

Bizler de tüm Birinci Medya Kurumu ailesi olarak Mustafa Özbek’e Allatan rahmet, yaslı ailesine ve sendika camiasına başsağlığı diliyoruz.