Turizm ve Çevre Bakanlığı, 15-22 Nisan 2019 “Turizm Haftası” münasebeti ile ülkemiz turizm sektörü, sanatçıları, esnafı, hotelleri, ve üniversiteleri ile birlikte Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda Turizm Şöleni düzenledi.

Turizm sezonunun açılışı olarak kabul edilen bu haftada ülkedeki iç turizme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Tarım ve Doğal Kanaklar Bakanı Erkut Şahali, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler katıldı.

Şölen saat 10.00’da kortej yürüyüşü ile başlayarak, Namık Kemal Meydanı’nda devam etti. Bando ekibi konserleri, Modern Dans Gösterileri, Halk Dansları Gösterileri, Müzik Dinletileri, İluzyon Gösterileri,Tiyaro, Sema Gösterileri ve Ülkemiz sanatçılarının yer aldığı organizasyon oldukça kalabalık ve coşkulu geçti.

Şölende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Tebberüken Uluçay ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu birer konuşma yaptı.

Şölen süresince, yapılan çekilişlerle gün boyu hediyeler dağıtıldı.
Ayrıca ülkemizde faaliyet gösteren otellerimiz de kurulan stantlarda ücretsiz olarak ikramlar sundu.

Girne’deki şölen ise yarın saat 10.00’da Girne Belediyesi önünde kortej yürüyüşü ile başlayacak, saat 11.00’de ise Girne Antik Liman’da resmi konuşmaların ardından sahne gösterileri ile başlayacak.

Editör: TE Bilisim