Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’nın 4 ana hedefi içerisinde yer alan kanser konusunda eğitimi sağlamak ve farkındalığı artırmak amacıyla, geleneksel olarak düzenlediği “Kanserle Savaş İçin Afiş ve Slogan Yarışması”nın ödül töreni Lefkoşa’da gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz ÖzerR, Vakıf yetkilileri, veliler ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

Vakıf Başkanı Nevhiz Özer törende yaptığı konuşmada ana hedeflerinin kanser hastalığına karşı farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. Özer, geleneksel olarak düzenledikleri Kanserle Savaş İçin Afiş ve Slogan Yarışması’na destek veren Commercial Insurance Şirketi yetkililerine, jüri üyelerine ve öğretmenlere teşekkür etti, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise Kanser hastalığının günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, ana sınıftan başlayarak çocukları bu konuda en iyi şekilde bilinçlendirmenin önemine değindi, özellikle dengeli beslenme, sağlıklı yaşam ve sağlıklı çevre bilinci yaratmak adına hangi adımların atılabileceğinin düşünülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Vakfın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve önemsediğini söyleyen Özyiğit, Bakanlık olarak vakıf ile iş birliği içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini de anımsatan Özyiğit, bu tür etkinliklere destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çocukların nasıl bir dünya ve çevrede yaşamak istediklerini eserlerde rahatça anlatabildiklerini, bunun da yarışmanın amacına ulaştığının göstergesi olduğunu belirten Özyiğit, bu bağlamda kendilerine düşen görevin çocukların düşüncelerine kulak vererek, onlara bu geleceği sağlamak için çalışmak olduğunu kaydetti.

Özyiğit konuşmasının sonunda yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek vakıf yöneticilerine duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür etti.  Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Editör: TE Bilisim