2018 MALİ YILI BÜTÇESİ KOMİTEDE 

OMBUDSMAN BÜTÇESİ OYBİRLİĞİYLE ONAYLANDI

KOMİTE BUGÜNKÜ GÖRÜŞMELERİNİ TAMAMLADI

Yüksek Yönetim Denetçisi’nin ( Ombudsman) 2 Milyon 326 Bin 300 TL’lik bütçesi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde oybirliği ile kabul edildi.

Ombudsman bütçesinin de onaylanmasıyla Komite dün yapmış olduğu ilk gün toplantısını saat 20.00 civarında tamamladı.

Ombudsman bütçesi üzerinde konuşan UBP Milletvekili Hasan Taçoy, bütçedeki artışın eksikliklerin giderilmesi için yeterli olup olmadığını sordu.

Taçoy, araç sorununun çözülüp çözülmediği yönünde de soru yöneltti.

Komite Başkan Vekili Ersin Tatar da, Ombudsman’ın önemli bir makam olduğunu dile getirerek, ne kadar etkili olup olmadığının hep tartışıldığı bu kurumun Emine Dizdarlı’nın atanmasıyla aktif şekilde çalıştığını anlattı.

Tatar, çalışmalarla ilgili bilgi istedi.

Ombudsman Emine Dizdarlı da yanıt konuşmasında, uzun süre faaliyette olmadığı için göreve geldiğinde dairenin işlevini yitirmiş noktada olduğunu anlattı, bina ve personelle ilgili sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Dairedeki herkesin büyük özveriyle çalıştığını ancak araç gereç sıkıntılarının büyük sorun yarattığını dile getiren Dizdarlı, çalışmalarının sonuç vermesinden memnuniyet belirtti.

Dizdarlı, bir soru üzerine, raporların basına açık olduğunu da anlattı.

Konuşmaların ardından Omdusman bütçesi oybirliğiyle kabul edildi ve Komite dünkü çalışmalarını tamamladı.

 

Komite yarınki toplantısında Sayıştay, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçelerini ele alacak.

Editör: TE Bilisim