Güzelyurt Belediyesi, 2019 yılı içerisinde yapmayı planladığı sosyal ve kültürel faaliyetlerini açıkladı.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, bugün Güzelyurt Otel’de yer alan basın toplantısına Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Halkın Partisi Güzelyurt Milletvekili Hasan Büyükoğlu, Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Üniversitesi İdari İşler Sorumlusu Ecevit Mert, belediye meclis üyeleri, okullar, sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluş, kültür sanat dernek temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında Güzelyurt Belediye Müdürü Süleyman Aldağ, “42. Güzelyurt Portakal Festivali” ve 2019 yılı içerisinde yapılacak olana sosyal ve kültürel etkinlikleri slayt gösterisi ile katılımcılara anlattı.

1.ULUSLARARASI GÜZELYURT SANAT GÜNLERİ

Aldağ, 3 ve 4 Mayıs tarihleri arasında “1. Uluslararası Güzelyurt Sanat Günleri etkinliği” düzenleneceğini belirterek, Güzelyurt Kapalı Çarşı Meydanı’nda 2 gün boyunca farklı noktalarda oluşturulacak standlarda farklı sanat dallarında 7 atölyenin yer alacağını söyledi.

Aldağ, ayrıca 3 Mayıs Cuma günü “Kent ve Sanat” isimli uluslararası serginin açılışının saat 19.00’da sergi salonunda gerçekleştirileceğini kaydetti.

GENÇLİK ŞÖLENİ

Süleyman Aldağ, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehit Turgut Ortaokulu’nun 17 Mayıs Cuma günü sergi açılışının gerçekleşeceğini, 18 Mayıs’ta ise belediyenin geleneksel olarak düzenlediği Gençlik Şöleni kapsamında Türkiye’nin sevilen gruplarından Bulutsuzluk Özlemi’nin konser vereceğini söyledi.

Güzelyurt Kapalı Çarşı Meydanı’nda gerçekleşecek konser halka ücretsiz gerçekleşecek. 

FESTİVAL

42. Güzelyurt Portakal Festival’nin 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğini belirten Aldağ, “ülkenin en büyük organizasyonunun bu yıl ülke gündemini etkileyecek bir boyuta ulaşacağını” söyledi.

Güzelyurt Belediyesi’nin çevre bilincini ve geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla “Porti (Portakal Çocuk)” adı altında yaratılan projeyi de katılımcılara tanıtan Aldağ, ülkede yaşanan trafik ve uyuşturucu sorunlarına değindi, toplumun mutlu olmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

İlköğretim seviyesindeki çocuklara yönelik çevre bilincini aşılamak için “Porti” isimli hikaye ve boyamalardan oluşan bir kitap çıkartıldığını, çocukların sevebileceği şekilde tasarlanan kitapta çevreyi korumayı seven Porti’nin çevre konusuyla ilgili başından geçen hikayenin anlatıldığını kaydeden Aldağ, tüm katılımcılara seslenerek hep birlikte çalışılırsa bu projenin başarılı olacağının altını çizdi.

Tüm kesimlerin gönüllülük esasına dayanarak destek vermesini isteyen Aldağ, herkesin tertipli düzenli bir yapıda yaşamaya hakkı olduğunun altını çizdi şunları kaydetti:

“Porti’nin proje kapsamında; serüvenler halinde boyama kitapları, seriler halinde hikaye kitapları, çeşitli boyutlarda porti maskotu yaratılacak, porti kuklaları üretilecek, ayrıştırma standları oluşturulacak, porti tiyatro oyunu, porti bilgisayar oyunu, porti boyama oyunu, porti şarkısı, porti çizgi filmi gibi unsurlar yer alacak.

Hikayede Porti okulun düzenlediği çöp toplama yarışı etkinliğine katılır. En çok çöp toplayarak yarışmanın birincisi olan Porti, arkadaşlarına çevre kirliliği için hep beraber bir kampanya yapmaları gerektiğini anlatıyor. Kitapta ayrıca çevre kirliliğini anlatan ve nasıl temiz olunması gereken unsurlar boyama olarak da çocuklara anlatılıyor.”

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, belediyenin düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetlerin verdiği enerjinin güzel işler yaratabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çevre konusuna değinen Özçınar, bu konuda çok sıkıntılar yaşandığını belirterek, önemli mesafeler kaydedecek yol haritalarının olması gerektiğini kaydetti.

Çevre bilincinin küçük yaşta başlaması ve geri dönüşüm konularında bir süreden beridir çalıştıklarını anlatan Özçınar, belediyenin sahip olduğu araçlarla yeşil atıkların ve molozların geri dönüşümle tekrar kullanılmasının bir değer olduğunu dile getirdi.

Özçınar, “Porti Projesi” ile yaşanılan çevrenin temiz tutulması bilincinin küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Porti Kitabında “kompostlama” yönteminin ne olduğu, faydaları ve atıklarımızın evlerimizde nasıl değerlendirileceği ile ilgili resimli bilgiler aktarıldığını söyledi.

Toplantı sonunda Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elif Çepni, Gazi Baf Dayanışma Derneği Başkanı Türkay Tokel ve Şehit Turgut Ortaokulu Müdürü Cengiz Uzun da söz alarak Porti projesi hakkında görüşlerini belirtti.

Editör: TE Bilisim