Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, dün Kıbrıs Genç Tv'de katıldığı Er Meydanı programında söyledikleri ile ilgili özellikle sosyal medyada yer alan yorum ve haberlere tepki göstererek sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve programda söylediklerini aktardı.

Özersay şunları yazdı:

"Gerçekten anlamak isteyenler için, dün akşam söylediklerimi hem yazılı olarak aşağıda, hem de görüntülü olarak burada paylaşıyorum. Merak eden bu kısacık videoyu izleyebilir. Seçimden üç gün sonra 10 Nisan 2018’de yaptığım açıklamada söylediklerimi de aşağıda bir daha paylaşıyorum.

“Şu anda bir hükümet vardır. Bir hükümet ihtiyacı da yoktur. Bir hükümet krizi da yoktur…Net söylüyorum, az önce de söyledim: Bir hükümet var, bir hükümet krizi yok, biz bu hükümetten çekilmeyi falan düşünmüyoruz, bir hükümet varken UBP ile neyi görüşeceğim ben? Dolayısıyla hükümet şu anda görevdedir ve hükümette bir kriz de yoktur. Ülkede bir ekonomik sıkıntı, dar boğaz, kriz vs vardır ama bunun aşılacağı yönünde gerçekten ben umutluyum…Biz UBP’nin kurultayı ertesinde, doğrudan ya da dolaylı bir biçimde hiçbir pazarlık içerisine girmedik. Hiçbir biçimde de hükümette olduğum bir dönemde kimseyle bir pazarlık içerisine girmeyi de doğru bulmam, ahlaki de bulmam…"

"Tekrar söylüyorum, şu anda memlekette böyle bir ihtiyaç yoktur çünkü bir hükümet vardır. Hükümetin olmadığı bir ortam olsa, hükümet sorun yaşasa, hükümet düşse Halkın Partisi oturup şuna karar verir: “Arkadaşlar biz bu yeni şartlarda bir hükümete girelim mi? Yoksa…muhalefette mi kalalım? Bunu bir değerlendirir. Bu kararı aldıktan sonra, eğer bir hükümet yoksa memlekette ve hükümet kurma konuşmaları varsa bu yeni şartlarda herkesle konuşur.”

Editör: TE Bilisim