Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, Ekonomi ve Enerji bakanı Erhan Arıklı’dan tahlil sonuçlarını eksiksiz açıklamasını istedi

Özersay'ın paylaşımı şu şekilde;

"Geçtiğimiz hafta “aldığınız bu KİRLİ yakıtla bizi BİLEREK zehirliyorsunuz” diye açıklama yapmış, kendi yaptırdıkları yakıt tahlil sonuçlarının LİMİT ÜSTÜ çıktığını duyurmuştuk. Bize cevaben Ekonomi Bakanı “şehir efsanesi uyduruyor” demişti. Kimin UYDURUYOR olduğu yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Bugün basında yer alan bir tahlil sonucu her şeyi gösteriyor. Bu tahlil, Bakanlığın/Kurumun kendi yaptırdığı sonuç mu? Yok eğer değilse Hükümeti, KENDİ YAPTIRDIKLARI YAKIT tahlil sonuçlarını açıklamaya davet ediyoruz. ANCAK sayın Bakanı uyarıyoruz: Tahlil sonuçlarındaki üç-dört maddeye dair bölümünü değil sonuçların TAMAMINI, EKSİKSİZ yayınlasın. Yayınlasın ki kendi yaptırdığı yakıt tahliliyle aldığı yakıtın KİRLİ olduğunu bildiği halde CEZA KESMEDİĞİ, KULLANMAYA DEVAM ettiği ve halkı bilerek ZEHİRLEMEYE devam ettiği ortaya çıksın…

Özetle;

1) Halk sağlığını bilerek tehlikeye atıyor, bizi zehirliyorsunuz;

2) Bugün basında yer alan tahlil Bakanlığın/Kurumun yaptırdığı tahlil mi? Çıkın bunu açıklayın. Yok eğer sizin yaptırdığınız tahlil başkaysa çıkın kendi yaptırdığınız yakıt tahlil sonuçlarının TAMAMINI açıklayın!

3) Hükümet son aldığı bir kararla alacağı yakıtın standartlarını aşağıya çeken, DAHA DÜŞÜK KALİTEDE yakıt kullanılmasının önünü açan bir adım attı! Sadece bu bile, son dönemde aldıkları yakıtın kirli olduğunu ve bundan sonrası için kılıf hazırlamaya çalıştıklarını gösteriyor.

Mademki gerçeği gizlemeye çalışıyor ve bildiğiniz halde kötü yakıt kullanarak halk sağlığını tehlikeye atıyorsunuz ve uyarmamıza rağmen bu konuda bir adım atmıyorsunuz o halde konuyu mahkemeye taşıma yoluna gideceğiz. İHALESİZ, doğrudan alım yöntemiyle kirli yakıt alımıyla muhtemelen birilerine de rant sağlayarak yaratılan bu durum sadece halk sağlığını tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda santraldeki cihazların da zarar görmesine ve garanti kapsamı dışına alınması tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor. BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ."

Editör: TE Bilisim