Demokrat Parti  Parti Meclisi’nden dün akşam çıkan 4’lü koalisyon kararının ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün , hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Akıncı’ya iade etti.7 Ocak gecesi UBP’yi dışarıda bırakan 4’lü bir koalisyon için çalışmaların başladığını ancak bunun “halkın iradesine karşı” olduğunu kaydeden Özgürgün, bu koalisyonda “yenilmiş ve sandıkta gerilemiş olarak çıkan” partilerin yer aldığını söyledi. Özgürgün bu açıklamayı görevi iade ettikten sonra çıkışta yaptı.

 

Demokrat Parti (DP) Parti Meclisi’nden dün akşam çıkan 4’lü koalisyon kararının ardından Hüseyin Özgürgün hükümet kurma görevini iade etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü kabul etti.

Özgürgün burada yaptığı konuşmada, 7 Ocak seçimlerinde sandıktan çıkan neticenin net olduğunu, halkın UBP başkanlığında bir hükümete işaret ettiğini dile getirdi.

Kendilerinin de böyle bir hükümeti kurmak için görev aldığını, 7 Ocak seçimlerinin sonucunda güçlü bir hükümet kurabilecek modellerin de ortaya çıktığını kaydeden Özgürgün, bu konudaki çalışmalarının sonuçsuz kaldığını, üzgün olduğunu belirtti.

Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, teamül gereği hükümet kurma görevini matematiksel olarak güvenoyuna en yakın duran partinin başkanı olan Özgürgün’e tevdi ettiğini anlattı.

Özgürgün’ün görevi iadesiyle bu görevi güvenoyunu alabileceğine inandığı ikinci büyük partinin başkanı Erhürman’a tevdi edeceğini söyleyen Akıncı, ana muhalefet görevinin önemine işaret etti.

 

ÖZGÜRGÜN GÖREVİ İADE ETTİ

 “SANDIKTAN ÇIKAN NETİCE NET”

Özgürgün daha geniş açıklamayı Akıncı’yla olan görüşmesinin çıkışında yaptı. 

Sandıkta gerileyen partilerin bir hükümet kurmasının UBP’nin gücünü ya da halktan aldığı desteği değiştirmediğini dile getiren Özgürgün, “Birileri çıkar demokrasi der, yürüyüş yapar ama esas demokrasi sandıktan çıkandır. Sandıktan çıkanı ters işleyerek demokrasiden bahsetmek de aslında gülünç” şeklinde konuştu.

“O BAŞARIYI BİZE VERENLERE DE SAYGISIZLIK OLUR”

Olağanüstü kurultay yapılması halinde başkanlığa yeniden aday olup olmayacağı sorusu üzerinde Özgürgün, “Şu aşamada böyle başarılı bir partinin başkanlığından çekilmek, bana göre o başarıyı bize verenlere de saygısızlık olur" ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim