Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin artık bittiğini, bunun hükümete mensup partilerin milletvekilleri ve yetkilileri tarafından da artık aleni bir şekilde ifade edildiğini savundu.
Özyiğit yazılı açıklamasında, “Mevcut azınlık hükümeti bitmiştir, bu yapıdan toplum ve ülke yararına icraat beklemek hayaldir. Görevde kaldıkları her gün hem halkın hem de ülkenin geleceğinden çalıyorlar” dedi. 
Özyiğit, azınlık hükümetinin meclis desteğinin olmadığının zaten Meclis kapanmadan önce ortaya çıktığını, savunan Özyiğit, halk ekonomik krize çare, sağlık hizmetlerinin ve altyapısının güçlendirilmesini beklerken, hükümetin tamamen kurultay ve seçim odaklı hareket ettiklerini iddia etti.
Pandemi nedeniyle sağlığın yanı sıra ekonomik krizin daha da derinleştiği, halkım alım gücünün düştüğü, işsizliğin arttığı ve tüm sektörlerin zorda olduğu bir dönemden geçildiğini belirten Özyiğit, hükümetin böylesi kötü bir dönemde dahi toplumun sorunları ile ilgilenmediğini, daha da kötüsü böyle bir gailesi de olmadığını ileri sürdü.
Yeni asgari ücretin halen belirlenmediğini, ülkenin karanlığa gömülme tehlikesi ile baş başa bırakıldığını, ihalesiz işler ile yakıt alımındaki şaibelerin artık gün yüzüne çıktığını savunan Özyiğit, “Bu hükümetten kurtulmadan, topluma kurtuluş yok” dedi. 
Pandemide de vakaların yüksek rakamlarda seyretmeye devam ettiğini, ancak başta sağlık Bakanlığı olmak üzere hükümetin tüm yükü sağlık çalışanlarının üzerine bıraktıkları görüşünü ifade eden Özyiğit, “Tehlike çanları artık daha güçlü çalıyor, ancak hükümet yetkilileri kurultay ve seçim hesaplarından parti içi çekişmelerden bunu duymuyor. Kurultay ve atamalara gösterdikleri özenin onda birini toplum sağlığına göstermiyorlar. Gerçekten yazık, hem de çok yazık” şeklinde devam etti.

Editör: TE Bilisim