Türkiye’nin bankacılık sistemi dışındaki en büyük ödeme sistemleri kurumu olan Paynet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyete başladı. Paynet, Sanal POS ve Mobil POS çözümüyle şirketlerin daha hızlı ve güvenli tahsilat yapmasını sağlarken tüketicilere de bankası farketmeksizin her noktada taksit ve puan kazanma fırsatı sunacak.

Türkiye’nin bankacılık sistemi dışındaki en büyük ödeme sistemleri kurumu olan Paynet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyetlerine başladı. Arena’nın iştiraki olan Paynet, sanal ve mobil POS çözümüyle şirketlerin daha hızlı ve güvenli tahsilat yapmasını sağlıyor. Aynı zamanda tüketicilere de her noktada banka POS cihazı farketmeksizin taksit ve puan kazanma imkanı veriyor. Konuyla ilgili Golden Tulip Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

Paynet’in sektördeki ihtiyaçla birlikte yıllar içerisinde dev bir ödeme hizmetleri ağına dönüştüğünü belirten Arena Genel Müdürü ve Paynet Kıbrıs Ödeme Hizmetleri Direktörü Serkan Çelik, bu tecrübeyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de taşımaya karar verdiklerini söyledi.

Paynet Genel Müdürü Bakay Korkmaz da, “Yaklaşık 18 yıldır, 10 Bin’i aşkın aktif bayi ve yıllık 500 Milyon TL’yi aşan işlem hacmiyle Türkiye’nin bankacılık sistemi dışındaki en büyük ödeme ve tahsilat organizasyonu olmanın gururunu yaşıyoruz. Şimdi bu alandaki deneyimimizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşıyarak ekonomiye değer katmayı hedefliyoruz” dedi.

Paynet’in KKTC’deki çözüm ortağı Payplus Direktörü Burak Erin de, teknolojiyi en son noktada kullanan firmaların ülkede yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paynet, Cardplus, Optimum, Prime, Maximum, Bonus, Paraf Card grupları ve toplam 14 bankanın kredi kartlarında işlem yapmaya başladı. Tüm banka kartlarına taksit yapabilen ve müşterilerin kendi banka POS’larını kullanıyormuş gibi puan kazanmalarını sağlayan bu sistem, 3D Secure altyapısıyla da güvence altında bulunuyor.