Gazeteci Alihan Pehlivan, dün sosyal medyadan paylaştığı ve UBP içerisindeki bazı sıkıntıları dile getirdiği yazısının ardından Başbakan Ersin Tatar tarafından yapılan cevabi açıklamanın UBP Basın Bürosu ya da Başbakanlık tarafından yayınlanmadığını belirtti.

Pehlivan, şunları kaydetti:

"Sizlere bir kaç haberim olacak ama öncesinde dün gece geç saatlere kadar gerek telefonla arayan gerekse sosyal medyadan binlerce mesaj gönderen herkese bu vesile ile teşekkürlerimi sunarım...

Bildiğiniz gibi dün gece yarsına doğru iddialarımıza "yalanlama" geldi. Ne tuhaf ki "yalanlama" yazısı aynı kişiler tarafından yazıldı ve paylaşıldı. Başbakanlık Basın Bürosu veya UBP Basın Bürosundan yapılmadı bu açıklama...

Neyse..

"---UBP Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar partinin seçim harcamaları, kampanyası ve buna bağlı iddiaları yalanladı: “Harcamalarda Hiç bir Sorun yoktur” ---denildi.

O yüzden mi bugün UBP Genel Sekreteri başkanlığında kurulan Mali Komite "acil" kodu ile toplantıya çağrıldı? ve tek tek hesaplar ve işlemler incelenmeye alındı!

Şeffaf olduğu iddia edilen harcamalar için patinin en üst organı durumunda ki MYK ya bilgi verilmiş midir.? Söz konusu kampanya işleri için kimlerden teklif alınmıştır?

Aslında yüzlerce soruyu böyle sıralayabiliriz. Benim niyetim bu konuda bir dikkat çekmek ve Ersin Tatar'ı uyarmadık. Ben görevi yaptığıma inanıyorum.

Sosyal medyanın en büyük güzelliği yapılan paylaşımların burada kalıyor olması. Yani bir yıl sonrada bu paylaşım burada kalacak ve zaman kimin haklı kimin "yalancı" olduğunu çıkacaktır.

Bu vesile ile verilen çeklerin 3.5 Milyon değil sadece ilk ödeme olarak 500 Bin TL 'lik bir çek verildiğini ve bununda tefecilere gittiği, televizyon programı için şartımın 2 si olmadan asla olmayacağı yönünde olduğunu da kamuoyunun bilgisine getirmek isterim.

Dün beni arayan ve destek veren Eski Genel Başkanlarımıza, Bakanlarımıza, Meclis Başkan Yardımcımıza, Belediye Başkanlarımıza, UBP MYK ve Parti Meclisi üyeleri ile binlerce Gönül Dostuna tekrardan teşekkürü bir borç biliyorum. ..Sağlıkla kalın evde kalın..."

Editör: TE Bilisim