Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Sağlık Bakanı Ali Pilli eğitime ne zaman ve nasıl başlanacağına ilişkin alınan kararları Milli Eğitim ve Kültür bakanlığında düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitimin, 1-14 Eylül arası online, 14 Eylül’den itibaren ise yüz yüze olacak şekilde başlayacağını duyurdu.

Okulların, eğitim ve sağlık tedbirleri açısından eksiksiz olarak açılacağını söyleyen Çavuşoğlu, seyreltilmiş eğitim modeliyle eğitim verileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli de 14 Eylül’e kadar olan 21 günlük  süreçte hedeflerinin e-nabız sisteminin yansımalarının takibi ile  öğretmenlerin, şoförlerin ve yardımcı annelerin rastgele test sonuçlarına bakarak, bu süreçte önlerini daha iyi görebilmek olduğunu söyledi.

Pilli “Biz okulları en iyi tedbirleri alarak açacağız. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyen Pilli  “biz güvenli bir ülke, ada istiyorsak kendimize düşen görevleri yapmak zorundayız . Halkımız sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymak zorunda” şeklinde konuştu.

Okullarda alınan tedbirlerin denetleneceğini de ifade eden Pilli, 11 Eylül’de toplantı yaparak, okullarda yüz yüze eğitimin başlaması yönünde değerlendirme yapacaklarını da kaydetti.  

Editör: TE Bilisim