Polis teşkilatında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında savunmaları istenen Polis Müfettişi Ali Özbayrak ile Yılmaz Öztürk ile Sadık Erol, teşkilattan ihraç edildi.

Savunmalarını sunan üç polisin ihracı hakkında dosya hazırlanıp rapor sunulan ve aralarında polis müdürlerinin de bulunduğu 120 polis mensubu için emsal yaratacak.

2017’de dönemin Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yılmaz Yıldırım'ın emri ile 14 Nisan 2017 tarihinde PGM 2'inci Yardımcısı Hüseyin Yeşildağlı Soruşturma Komisyonu'nun başına atanmış, Barış Kuvvetleri Komutanı olarak atanmasının ardından Yıldırım soruşturmayı yakından takip etmiş, Barış Kuvvetleri Komutanı Yıldırım ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tevfik Algan polis teşkilatındaki FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili harekete geçilmesi için düğmeye basmıştı.

Geçtiğimiz hafta PGM'den gönderilen yazı ile ilk olarak Polis Müfettişi Ali Özbayrak, polis çavuşu Yılmaz Öztürk ve polis memuru Sadık Erol'un şahsen veya avukatları aracılığı ile savunmaları istenirken savunma için verilen süre bugün dolmuştu.

KARAR 120 POLİS İÇİN EMSAL OLACAK

51/84 sayılı Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası’nın 71 (2) (C) maddesinde yer alan "Kamu yararı gereği" üç polis mahkeme emri olmaksızın görevinden ihraç edebiliyor. Komisyonu’nun kararı ise Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınabiliyor.

2017’den beri aralarında üst rütbeli polislerin de olduğu birçok polis mensubu ile ilgili soruşturma yürütülerek banka hesabı ve mal varlığı ile ilgili inceleme yapılırken soruşturmanın sona ermesi ile 120 polisin FETÖ/ PDY ile bağlantısı olduğu tespit edilerek haklarında dosya yapıldı.

Özbayrak, Öztürk ve Erol hakkında üretilen karar geriye kalan polis memurları açısından emsal olacak. Görevinden ihraç edilen polisler ile ilgili ceza dosyasının da tanzim edilmesi ve tutuklanmalarının gündemde olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim