ŞAHALİ: “SÜT FİYATINDA YAPILAN İNDİRİM, ÜRÜNLERE DOĞRUDAN YANSIMALI“
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali,imalat sanayine hammadde olarak satılan süt fiyatında yapılan 12 kuruşluk indirimin, tüketiciye doğrudan yansıtılmasını istedi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Şahali, Koop-Süt ve Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği (SÜİB) yetkililerini toplantıya çağırdı.
Toplantıda, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile dün sağlanan mutabakat çerçevesinde, süt fiyatına getirilen indirimle birlikte, çiğ soğuk inek sütünün imalat sanayiine satış fiyatının 1.99 TL yerine, 1.87 TL olarak yeniden düzenlenmesi konusu ele alındı.
Bakan Şahali, imalat sanayine hammadde olarak satılan süt fiyatında yapılan 12 kuruşluk indirimin, tüketiciye doğrudan yansıtılması yönündeki taleplerini muhataplarına aktararak, bu durumun ürün fiyat listesine doğrudan yansıdığını görmek istediğini belirtti.
Bakanlık olarak süt fiyatının yeniden belirlenmesinde yurttaşın alım gücünün korunmasını da gözettiklerini belirten Erkut Şahali, “Süt fiyatında yapılan indirim, ürünlere doğrudan yansımalı ve yurttaşımızın yerli üretim süt ürünlerine erişimini kolaylaştırmalıdır. Bu indirim ancak bu şekilde anlam kazanır" diyerek, fiyatlarda herhangi bir düşüş olmaması halinde, bu indirimin anlamlı olmayacağını sözlerine ekledi.
Süt ürünleri imalatçılarından yeni duruma göre ürün fiyat listelerini güncellemelerini talep eden Bakan Şahali, konuyu yakından takip edeceklerini söyledi.
YORUM EKLE
1
YUKA BLEND STREET FESTİVALİ BAŞLADI
2
LTB HALK SAĞLIĞI ŞUBESİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
3
EYLEMDEKİ CAS ÇALIŞANLARI:“HİSSE DEVRİNDEN...
4
GENÇLİK DAİRESİ’NİN YARATICI SANAT ETKİNLİKLERİ...
5
CUMHURBAŞKANI AKINCI, TATLISU HARUP FESTİVALİ’NDE...
6
LTB HALK SAĞLIĞI ŞUBESİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
7
YUKA BLEND STREET FESTİVALİ BAŞLADI
8
KARABETÇA AMERİKA’DA DÜZENLENEN “DÜNYA ASCA...
9
APPLE’DAN YENİ IPHONE VE AKILLI SAAT
10
DAMARLARDA HÜCRE YAŞLANMASINI ÖNLEYEN MOLEKÜL...
SON DAKİKA HABERLERİ
SIRADAKİ HABER