CTP Milletvekili Salahi Şahiner, Meclis'te güncel konuşmalar bölümünde “Lefke’nin Sorunları” başlıklı konuşma yaptı.

Lefke’nin sorunlar yumağı haline geldiğini dile getiren Şahiner, Lefke halkının bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarla boğuştuğunu belirtti.

Bölge nüfusunun 12 bini geçtiğini, 11 binden fazla da öğrenci olduğunu belirten Şahiner, Doğancı kavşağı ile Lefke arasındaki yolun bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Yağışlı günlerde suyun denize akmasını eleştiren Şahiner, yoğun su akışının bir şekilde yeraltı aküferlerine kanalize edilmesi gerektiğini söyledi.

Lefke Mahkemeler binası konusundaki son durumu soran Şahiner, bölge halkının binanın hızlı şekilde tamamlanıp kullanıma girmesini beklediğini kaydetti.

Salahi Şahiner, CMC atıklarının ne denli büyük bir kirlilik kaynağı olduğunun defalarca konuşulduğunu ancak bu kirlilik yığınını bölgeden kazımak için büyük kaynak gerektiğini söyledi.

Şahiner, CMC arazilerinden bu pisliği kaldırılabilmesi için atıkların gelir yaratıcı şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

CMC arazilerinin Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi tarafından kiralanmaya başlandığını, bunun bölgede büyük tepki yarattığını söyleyen Şahiner, CMC arazilerinin değerlendirilmesinde birinci hedefin bölgedeki kirliliği temizlemek olması gerektiğini anlattı.

Editör: TE Bilisim