UBP Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner, “30 Ağustos Zafer Bayramı Türk tarihinin en önemli, en yaşamsal askeri başarısının simgesidir” dedi.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Başbakan Saner, “Ordu-millet kaynaşması, bütünleşmesi ile elde edilen 30 Ağustos Zaferi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun önü tamamıyla açılmış, Türk istiklal ve egemenliği garanti altına alınmıştır” dediği mesajına şöyle devam etti:
“Milletine inanarak, güvenerek onun özgürlüğü, egemenliği için Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos 1922 de gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonunda büyük bir zafer elde etmiştir. Bundan 99 yıl önce, kazanılan bu büyük zafer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilanını sağlayan temel dinamiklerden biridir. O başarı elde edilmeseydi, Türkiye Cumhuriyeti kurulamaz, bizler, bugün  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti çatısı altında olamazdık.
Türk milletinin göz bebeği, Tük Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve egemenliğimizin en güçlü, vazgeçilmez bekçisidir. 
“Ben büyük ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir” diyen Büyük Asker ve Devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün bu veciz sözleri, bizler için temel felsefe ve yol haritasıdır.”     
“İKİ DEVLET İKİ EGEMEN HALK..”
Kıbrıs Türk Halkı barışçı yoldan ayrılmadan egemenlik ve özgürlüğünü sonsuza dek koruyacağını, Anavatan Türkiye ile kardeşçe ilişkilerini sürdürüp, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin güvencesinden kesinlikle vazgeçmeyeceğini kaydeden Başbakan Saner, “Rum tarafı eğer yaşayabilir bir antlaşma, Kıbrıs’taki iki halkın refah ve güvenliğinin daim olmasını istiyorsa gerçekçi olmalı hayal peşinde koşmaktan, gün gele kendilerine umdukları tavizlerin verileceğini beklemekten vazgeçmelidir. Kıbrıs’ta iki ayrı Devlet, iki egemen halk vardır. Bu gerçeklerden hareketle bir çözüme varmak mümkündür.” ifadelerini kullandı.
Saner şöyle dedi:
“Rum lider Nikos Anastasiadis olmayacak öneriler ortaya koyacağına, Kıbrıs Türk Halkı’nı oyuna getirerek 1974 öncesine götürebileceğinin hayalini kuracağına gerçekleri görmek zorundadır.
Birleşmiş Milletler artık Rum uzlaşmazlığına prim vermekten, Kıbrıs Türk Halkı’na haksızlık yapmaktan vazgeçmelidir.
Giderek daha da belirginleşen yeni bir dünya, yeni bir Doğu Akdeniz jeopolitiği söz konusudur. Birleşmiş Milletler, Türkiye’yi, KKTC gerçeğini görmezden gelerek, sadece Rum-Yunan ikilisi ile Güvenlik Konseyi’ndeki ülkelerin çıkarlarını göz önünde bulundurarak geçmişten bugüne ortaya koyduğu işe yaramayan kararlarda ısrar ederek bu bölgede işbirliğini, barış ve istikrarı sağlayamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını  rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anar, halkımızın yüce ulusumuzun kahraman ordumuzun, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri mensuplarımızın, tüm gazilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutlarım.”

Editör: TE Bilisim